Prilozi posjetitelja

Razvod roditelja me okrenuo na pogrešan put (Islam me spasio iz duboke depresije)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Iz ogromne zahvalnosti prema ovoj stranici osjećam se dužnom da podijelim svoju priču. Ljubav prema Stvoritelju uvijek je postojala u meni, odgoj u vjerskoj porodici u meni je usadio strahopoštovanje prema svemu što islam prezentuje. Međutim razvodom roditelja, duboko razočarana okrenula sam se društvu koje je bilo na totalno drugom putu. Blud, alkohol, negativna energija i niske strasti su bile nešto na što sam vremenom oguglala i prihvatila kao sastavni dio života. Nisu to bile ekstremne stvari i nisam nikad u potpunosti izgubila sebe, ali je to bio period života u kojem sam konstantno osjećala nezadovoljstvo. Duboko u sebi sam znala da ta priča nije realan život i sve me to opterećivalo. Bog mi šalje iskušenje u vidu teške depresije. Do prošle godine nisam uopšte rezonirala taj pojam i mislila sam da se to dešava labilnim osobama, da jednostavno meni ne može jer sam znala da se sve dešava uz Božje odobrenje.

Oholost, nezrelost. Spletom nekih okolnosti, neuspjeha popraćenih izdajom dragih ljudi gubim sebe u potpunosti. Nemam energije i par mjeseci provodim u strogoj izolaciji bježeći od ljudi, bojeći se da ne uništim, pogriješim, povrijedim. Bila sam u transu. Taj osjećaj se ne može opisati, stanje bespomoćnosti, negativnih misli, bola, težine, srama zbog života koji sam vodila. Šejtan me bacao dolje usprkos mojoj ogromnoj želji da opet budem normalna. Kroz to bolno iskustvo jedina svjetlost mi je bila ova stranica, predavanja Elvedina Pezića i Safeta Kuduzovića.

Namaz, dova i čišćenje duše i srca od svih negativnih emocija, novi insani, usmjeravanje.. zar postoji bolja ili važnija stvar od te da čovjek pet puta dnevno komunicira s najboljim prijateljem koji može sve? Islam nije samo odricanje od grijeha, islam je poštovanje i ljubav, blagost prema drugima, iskrenost, zahvalnost na svakoj situaciji koja nas snađe. Duša koja halali i gleda sebe i svoj put je sretna duša, slobodna. Iz ove perspektive sva iskušenja gledam kao dio puta, bila su mi neophodna da odrastem i razumijem dubinu ove prelijepe vjere. Molim dragog Boga da nas sačuva na pravom putu. Dijete ugleda sok i želi da ga popije, majka mu uzme iz ruke. Majka zna da ja to otrov, ali dijete plače, vrišti, ne znajući da je to loše po njega. Isti je odnos Uzvišenog prema svojim stvorenjima. Namaz pet puta dnevno je nešto što nas čuva svih negativnih emocija, pa poravnajte sa svijetom dragi čitatelji, okrenite se najvažnijem. Kur an je zaista divna uputa!

Tekst poslala sestra A. I.

_________________________

Poziv na saradnju

Poštovana braćo i cijenjene sestre, pozivamo vas da se uključite u rad stranice NUM na taj način što ćete slati svoje tekstove koje bismo mi objavljivali u rubrici Prilozi posjetitelja. Tekstovi mogu biti na razne teme od kojih muslimani mogu imati koristi: možete nam slati svoje priče o povratku islamu ili prelasku na islam, zatim poučne događaje iz života koji su se desili vama ili nekom koga poznajete, zatim tekstove koji će ponukati druge da počnu raditi neko dobročinstvo ili prakticirati neke sunnete, tekstove o zdravlju, braku, odgoju djece…

Tekstove o ramazanu, postu, iftarima, sehurima… Znači, sve tekstove za koje smatrate da se drugi mogu okoristiti njima, a tekstove možete sami pisati (sastavljati), prevoditi tekstove sa drugih jezika, prepisati iz neke knjige, skidati ih sa poučnih videozapisa i sl., a poželjno je da tekstovi ne budu previše dugi i da nemaju previše nastavaka.

 Molimo vas, šaljite po jedan tekst u jednom mailu, a svoje tekstove možete slati na adresu: prilozi_posjetitelja@mail.com . Imajte na umu da je djelovanje NUM-a najviše usmjereno prema ljudima koji su početnici u vjeri ili onima u čijim srcima, uz Allahovu pomoć, treba zapaliti iskru vjere, pa pokušajte prilagoditi tekstove za ovu kategoriju ljudi. Allah vam dao svako dobro!

 Redakcija NUM portala 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: