Tekstovi

Seksualizacija žena

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Zanimljiv trend se širi među sve većim brojem ženske populacije na zapadnoj hemisferi. Naime, počelo je tako što je nekim “celebrity” dojadilo da non-stop tip-top izgledaju pa su se konačno “oslobodile” okova i slikale se bez šminke i dodatnih efekata tj. u prirodnom formatu. Reakcije su bile začuđujuće pozitivne i u tome su ih mnoge žene počele slijediti. U njima je dugo potiskivan taj oslobađajući vrisak kojeg su zbog pritiska javnosti u sebi kao ogroman teret nosile. Mora se priznati da su tome standardu idealnih proporcija žene one same u velikoj mjeri doprinijele. Tvrde da su kao ponovo rođene jer mogu da budu onakve kakve zaista žele a ne po pravilima društva. U ovom kontekstu ne mogu a da ne spomenem sestre muslimanke koje stavljanjem hidžaba kažu da su tek tada slobodne.
 
Mnoge studije i istraživanja su pokazali da muškarci uopšte ne traže da žena ima idealnu figuru i da je stalno u “napucanom” stanju. Čak su došli do iznenađujućih podataka da im ne smeta ni mali stomačić, vole ih vidjeti bez šminke, u opuštenom izdanju i da u velikoj mjeri uživaju u njihovom humoru i intelektu.
 
Žene su same sebi nabile psihozu i napravile toliku dramu oko izgleda da mnoge postanu anorektične, depresivne, potištene, hronično nezadovoljne i naposlijetku završe sa trajnim psihološkim problemima. Bespotrebno.
 
Svojim izgledom pobuđuju kod muškaraca samo onaj životinjski nagon. A traže da ih se poštuje i cijeni. Žale se kako trpe seksualna uznemiravanja. Tako će biti dok je vijeka i čovjeka. Ljudska priroda. Izlažući svoje tijelo dostupnim drugima učinile su sebe objektom posmatranja u oku muškaraca u kome se javlja seksualni nagon. Opet prirodno.
 
Zato je muslimankama naređeno da se pokriju. Kako ne bi bile napastvovane niti posmatrane kao seksualni objekt.
 
U tzv. liberalnom svijetu ženama nije data sloboda zbog slobode nego da se slobodnije može doći do nje. A evo i same dokazuju i pokazuju kako su slobodnije kada ne traže potvrdu drugih o sebi i svome tijelu.
 
Jer, sreća je u srcu a nije u ovome ili onome odnosno ovdje ili ondje.
 
Bato Oruč
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta