Sihr i džinni

Snopovi sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ne pitaj za noći onog ko bitke bije sa sihrom. Niti za njegove dane. Noći su im sumorne i olovne, a snovi još sumorniji. Tijelo im je letargično, a misli još letargičnije. U svojim danima nemaju jednu bitku, nego sto i jednu:

brutalne promjene raspoloženja u par minuta, čest zaborav bitnih stvari, borba sa produktivnošću, (ne) želja za druženjem, bježanje u osamu, odvraćanje od hajra, loš apetit, averzija drugih, teškoća činjenja ‘ibadeta iako želja nije izostavljena, kod mnogih nije isključena ni bolest udova i organa…
To su tek neka iskušenja koja imaju osobe kojima je nepravda učinjena. To vam je, ono, kao da jurite i grebete rukama i nogama naprijed, a SNOPOVI SIHRA vas uporno vuku nazad. Korak naprijed, pa dva koraka nazad. I tako u nedogled. Borba koja često traje godinama, osim kome se Allah smiluje i skrati muke. Znam ženu koja ne može čitati ni islamske knjige jer ima česte džinske napade, a kamoli Kur’an. Eto, dotle je došlo. No, to ne znači da će prestati njena borbenost. Naprotiv, tada će se najviše angažovati i krupnim koracima krenuti prema Allahu. Znam i mladi bračni par koji nikako ne mogu zajedno, a ne mogu ni odvojeno. Ni tamo, ni ovamo; a mladost i vrijeme prolaze brzinom svjetlosti. Allahu-l-muste’an.

Zato, budimo od pomoći onima kojima je pomoć potrebna, ako se ikako može. Makar savjetom i dovom. A jedna vrsta pomoći je i ne otežavati riječima nerazumijevanja i pogledima punim sažaljenja. Ne komentarišimo tuđe padove i ne gledajmo na takve osobe kao da su kugom zaražene, pa to je iskušenje kao i svako drugo. Proći će, samo treba sabura i rada.

Napisat ću ispod par savjeta koje svako može dati, ako iole poznaje ovu materiju, ili je imao iskustva sa tim u užoj porodici:

– često SPOMINJANJE Allaha; dan ne smije osvanuti osim uz jutarnji zikr, niti noć zanoćiti osim uz večernji zikr

– zalijepiti kvitice sa napomenom za učenje zikra na vratima soba ili u kuhinji na vidno mjesto, kako se ne bi dešavao zaborav

– DOVA prilikom izlaska vani

– DRUŽENJE sa dobrim i pobožnim vjernicima

– UČENJE Kur’ana napamet, jer to ih lomi i tjera vani

– BAVLJENJE sportom/šetnja kako bi tijelo očvrsnulo

– ČITANJE tefsira i čitanje uopšteno kako bi umno očvrsnuli

– KOSULTOVANJE sa učačem rukje i uzimanje terapije koju prepiše

 Ništa džine šejtane ne izmori kao intenzivan ‘ibadet, činjenje dobra i bježanje od grijeha. Pa to imajte na umu kada sljedeći put poželite da se dotjerate kao da ste krenuli u disco ili kino, jer im tada (nepokornošću Allahu) dajete “zeleno svjetlo”. Ne dopustite da se igraju vama samo zato jer ste željeli nekome lijepo mirisati i izazovno izgledati (možete pronaći dosta predavanja na tu temu od naših vrlih da’ija).

🔸Allah pomogao sve one kojima je pomoć potrebna, a On će iskrenima još više i bolje dati. Budimo iskreni prema Allahu i prema samima sebi: okanimo se onoga što nam šteti i što privlači pohotne poglede i interesovanje džinskog svijeta.

📝Pomognite sebe protiv snopova sihra koji bi mogli (ili su već) da budu bačeni na vas, jer vi to možete uz pomoć najboljeg Pomagača.
A dovoljan nam je Zaštitnik Allah.

Anela F.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta