Odgovori

Šta mogu uraditi za vjerenika koji je preselio

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE:
Esselamu alejkum,
Nedavno mi je na bolji svijet preselio vjerenik. Bili smo vjereni i trebali smo se uzeti brzo.
Znam da trebam doviti za njega, ali ja osjećam i puno više da trebam, kao da trebam i kurban klati i sve ono što smo mi željeli zajedno ostavariti.
Zanima me Vaše mišljenje o tome i ovoj situaciji? Da li smijem raditi za umrlog sve što i njegova porodica?
Allah d.ž. Vas nagradio.

ODGOVOR:
Ve alejkumusselam
Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Njegova a zatim:
Molim Allaha da se tom bratu smiluje, oprosti mu grijehe, uvede ga u Dzennet a sačuva patnje u kaburu, na sudnjem danu i Dzehennemu.
Što se vas tiče nema smetnje da dovite za njega ali vam iskreno preporučujem da se plaho više ne vežete za tu osobu jer je Uzvišeni Gospodar već odredio da vas razdvoji. Na vama je da nastavite živjeti što podrazumjeva da budete spremni prihvatiti novu ponudu za brak i da se bez odlaganja udate ako za to priliku imate jer je to ono što vam je propisano u ovakvoj situaciji i drugačije nije ispravno.

Allaha molim da vam taj gubitak nadoknadi boljim i savjetujem vam da učite sljedeću dovu: ”Allahu moj daj mi nagradu za moje iskušenje (gubitak) i zamijeni mi boljim od ovog gubitka” pa ćete vidjeti da na dunjaluku uvijek ima bolje od boljeg.
Allah najbolje zna.

Na pitanje odgovorio Jasmin Durić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta