Pokajnici

Emma (Šveđanka)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prešla sam na islam prošle godine u toku mjeseca ramazana. Htjela sam da testiram post iz čiste radoznalosti, a isto tako sam bila odlučila da u toku ramazana naučim da klanjam. Kada sam kombinirala ove dvije stvari, dobila sam jedan prelijep osjećaj koji se ne da opisati. Osjetila sam smirenost i zadovoljstvo kao nikad ranije. Inače sam bila jako uzrujana osoba, ali moja duša je osjetila smirenost tokom tog vremena. Upravo tada sam osjetila želju da pređem na islam, što sam i uradila krajem ramazana. Ali sam imala velikih problema sa familijom i prijateljima koji nisu mogli da prihvate tu moju odluku.

Ponekad sam se osjećala jaka, a ponekad slaba i žalosna, ali sam znala da me Allah s.w.t. stavlja na iskušenje sa ovim stvarima, kako bih ojačala i kako bih pokazala čvrstinu svog imana. Ipak nisam još počela da nosim hidžab, međutim, inšallah, i to će doći uskoro. Išla sam na razna predavanja o islamu, i jedna stvar što mi se, kao novoj u vjeri, učinilo teškim, jeste to što sam čula različite stvari o islamu od strane samih muslimana. Skoro sam pročitala Kur’an, i osjećam da to nisam uradila, da bih svima vjerovala o onome što su mi pričali, kao što sam to radila u početku.

Ono što želim reći svakom početniku u islamu je da traži put u Kur’anu, i da ne sluša svakog kad priča o vjeri, jer mnogi miješaju svoju tradiciju i kulturu sa islamom, a što u stvarnosti nema nikakve veze sa prelijepom vjerom islamom.

Ja se zahvaljujem Allahu svaki dan na Njegovoj uputi, na tome što me je uputio i moje srce okrenuo ovoj lijepoj vjeri. Vi, koji ste rođeni i odgajani kao muslimani od malena, bi trebali još više da se zahvaljujete Allahu s.w.t. jer vi ste pošteđeni toga da lutate u svom životu i da prolazite kroz mnoge tjeskobe dok ne nađete pravi put. Vi ste ovu vjeru dobili već od rođenja i sa njom odrastate, a mi tumaramo drugim putevima da bi tek poslije naišli ovaj put. Ali, elhamdulillah, meni se Allah smilovao i ukazao na pravi put.

Emma

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta