Humanitarni kutak

Tri majska slučaja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

OVA AKCIJA JE ZAVRSENA I NE PRIKUPLJA SE VISE POMOC ZA OVE SLUCAJeVE

Draga braco i postovane sestre, evo zapocinjemo sa jos jednom akcijom prikupljanja pomoci siromasnim i potrebnim muslimanima. Ova akcija ce, inshaAllah, trajati do 4. juna, a zatim ce mo napraviti pauzu od dva mjeseca, odnsono u mjesecu JUNU i JULU necemo praviti nikakve akcije prikupljanja pomoci zbog ljetnih odmora, a u mjesecu augustu ponovo zapocinjemo sa humanitarnim kutkom, sa novim slucajevima, inshaAllah. Evo tri majska slucaja:

1. Porodica Zahirovic iz Pofalica

Hajrija Zahirovic, samohrana majka troje djece, zivi u jednosobnom stanu na Pofalicima, a jedino primanje koje imaju je djeciji dodatak od 100 KM. SubhanAllah, pogledajte na ovom videu u koliko malom stanu zive cetiri osobe:

Video o porodici Zahirovic

Kod uplata za ovu porodicu obavezno navesti “za samohranu majku”

UPUTSTVO ZA UPLATE CETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
*************************************************************

2. Porodica Kovac iz Zavidovica

Mi smo sesteroclana porodica, muz nigdje ne radi na birou je bez posla i bez ikakvog primanja, skolujemo dvoje djece, a ako bog da na jesen i trece ce u skolu. Zivimo u kuci bez krova nas 12 clanova (moja dva brata, dvije snahe i dvoje djece), zidovi su zeleni i mokri od vlage, a sto je najgore dvoje mi manje djece su zimus imali upalu pluca, sada su hvala Allahu bolje, ali mi je je sada svekrva u bolnici u Tesnju na pulmologiji i ima upalu pluca. Ona je seceras na inzulinu, vise puta operisana, srcani bolesnik, teze pokretna, trebamo joj kupiti terapiju koja kosta oko 200KM kao i pempase (pelene). Mi nismo to u mogucnosti da nabavimo, pa Vas molim da nam pomognete, da kupimo te lijekove, i ako ste u mogucnosti odjece i obuce za djecu.

Kovac Dzemal i Melisa

Kod uplata za ovu familiju obavezno navesti “za porodicu iz Zavidovica”
********************************************************************

3. Mirsada Keskic iz Sarajeva

Potresni video o starijoj nani, Mirsadi Keskic (zeni koju je sin istjerao iz kuce i koja je spavala na kartonima u jednom devastiranom stanu) su mnogi vec sigurno vidjeli, a mnogo brace i sestara nam se javilo i pitalo kako da posalju pomoc ovoj napacenoj zeni. Zadnje informacije koje smo dobili od Tarika Agica, brata koji nam je poslao video o ovoj zeni, je taj da je drugi sin dao jednu svoju sobu Mirsadi i njenom muzu, tj. majki i ocu, i oni sada trebaju materijalnih sredstava da sebi dozidaju kupatilo.

Video o ovoj zeni mozete pogledati ako kliknete na ovaj link: “Starija muslimanka spava na kartonima”

Kod uplata za ovu zenu obavezno navesti “Za Mirsadu”
***************************************************************************

4. Uplate za dawu

I ovaj mjesec se mogu izvrsiti uplate za dawu, a novac koji pristigne za ovu kategoriju bice namjenjen za dawetske projekte koji idu, i koji ce, inshaAllah, ici preko ove stranice, te sve druge projekte, za koje ocjenimo da je u njima hajr.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “Za dawu”
************************************************************************

Uplate za ove slucajeve (uz obavezno navodjenje za koga se salje) mozete izvrsiti na sljedece brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo: NDEASESS IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplacivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) moze poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije mozete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se posalje na ovaj nacin slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj nacin onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vase ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koji ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podici.

Vece sume novca koje ne budu navedene na cije ime su uplacene ce ici u kategoriju “neodredjenog novca” i taj novac ce mo na kraju mjeseca slati slucajevima koji nisu na ovoj listi, a koji su takodjer potrebni pomoci.
—————————————————————

Pogledajte video “VRIJEDNOST SADAKE”

“Nećete zaslužiti nagradu sve dok ne udjelite dio od onoga što vam je najdraže; a bilo šta vi udijelili, Allah će, sigurno, za to znati.” (Ali Imran, 92)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta