Pokajnici

Tri sestre iz Norrköpinga (Švedska) prešle na Islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovu su price dviju sestara iz Norrköpinga koje su presle na Islam, nadamo se, inshaallah, da cemo dobiti i pricu trece sestre

NAJSTARIJA SESTRA

Moje interesovanje za Islam je pocelo kad sam srela svoga danasnjeg muza. On je bio musliman i dao mi je skroz drugaciju sliku o Islamu. Prije nego sto sam prihvatila Islam za svoju vjeru bila sam katolkinja, ali nisam praktikovala i jako rijetko sam isla u crkvu. Moj muz me je pitao mnogo stvari o krscanstvi, i cesto stvari na koje nisam imala odgovor. Sto sam vise citala o krscanstvu moja sumnja je bivala sve veca.

Privlacilo me je to sto je Kur’an ostao nepromjenjen. Saznavala sam sve vise i vise, da bi na kraju i moje dvije sestre pokazale zainteresovanje za Islam. Njihovo interesovanje za Islam se probudilo kod kuce dok smo sjedile zajedno i diskutovale vjeru. Jako sam sretna sto sam pronasla Islam, i imam osjecaj da sam nakon lutanja nasla pravi put.

DRUGA SESTRA

Vjerovala sam u Boga citav svoj zivot. Posto sam odgojena u katolskoj familiji, to je samim tim bila i moja vjera. Imala sam periode u svome zivotu kad sam sumnjala,ali ne u Boga, nego da je krscanstvo istinita vjera. Ali ipak sam se konfimirala i bila sam zadovoljna sa nacinom koji sam tada slijedila. Kad mi je bilo 16 godina upoznala sam nekoliko muslimana, a jedan od njih mi je postao prisni prijatelj. Moram priznati da sam imala dosta predrasuda o muslimanima i Islamu, vjerovatno zbog toga sto nisam poznavala istinu.

U skoli su Islam predstavljali kao nesto lose i kao vjera koja ugrozava zene, sto me je prepalo. Dvije godine prije nego sto sam upoznala i jednog muslimana odlucila sam da prestanem konzumirati svinjsko meso. Zvala sam sebe Arianist, sto znaci da je covjek krscanin ali nevjeruje u to da je Isa bozji sin. Kroz razgovor i diskusije sa muslimanima zakljucila sam da mi je sudbina da postanem muslimanka. Sada vjerujem da je Islam, jedna i jedina istina.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta