Pokajnici

Upoznajte poznatog američkog autora i redatelja Michaela Wolf-a, koji je primio islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rođen je od oca židova i majke kršćanke. On kaže: „Našao sam u islamu jedan element svoje duše – element empatije prema drugima. Upravo sam u islamu pronašao to što mi je nedostajalo u životu. Ne mogu to doista opisati riječima, ali to je nešto posebno. Islam je uglavnom stvar srca. Svaki se čovjek suočava sam s Bogom. U islamu je mogućnost razgovora između vas i Boga bez potrebe za posrednikom, kao što je u kršćanstvu i židovstvu. Nije potrebna posebna zgrada u koju morate otići niti posebna osoba s kojom morate razgovarati. U svom životu sam se odlučio na islam, ne osjećam se židovom ili kršćaninom. Islam nas uči da su ove religije usko povezane. Volim molitvu koju obavljam svaki dan, to je komad koji mi je toliko nedostajao u mom životu i sada je tu, osjećam to.“

Nakon što je prešao na islam, napisao je knjige “Hadž: Američko putovanje u Mekku” i “Tisuću puteva do Mekke“.

Njegov dokumentarac “Amerikanac u Mekki” emitiran na američkom kanalu ABC i američki dokumentarac koji govori o Poslaniku Muhammedu, sallallahu alejhi ve sellem, od svoje premijere izazvao je veliku pažnju i buku u američkoj zajednici. To je bio prvi put da je široko rasprostranjen službeni kanal na američkoj razini, PBS kanal, film koji govori o biografiji Poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, te opisuje njegov život u detalje.

Odrastao je u Cincinnatiju, Ohio, SAD, rođen 3. travnja 1945. (77 godina).

Trenutno radi kao ko-izvršni producent i predsjednik Unity Productions, tvrtke specijalizirane za produkciju. Ima na desetke članaka u kojima brani islam.

Mi mu na Pravi put ukazujemo, a njegovo je da li će zahvalan ili nezahvalan biti“ (Kur’an, El-Insan, 3.)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta