Prilozi posjetitelja

Zar ramazan nije izvrsna prilika da se pokriješ?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Priča mi jedna sestra priču o svom putu do hidžaba. Kaže kako je uvijek željela da se pokrije, ali kako nije bila dovoljno jaka i kako je uvijek taj trenutak odgađala. Jednog dana je sama sebi „zacrtala” da će se pokriti kad dođe s hadždža. Tako je mislila sve do trenutka dok nije pogledala video jednog učenjaka koji je odgovorio na pitanje o hidžabu jednog ženi, koja ga je pitala da li se može klanjati i postiti, a ne nositi hidžab. On je tad rekao da će sve otkrivene žene koje klanjaju i poste, imati sevap za svoj namaz i za post, ali da će i imati određenu kaznu za nenošenje hidžaba i da možda nikad neće osjetiti miris Dženneta osim ako im se Allah ne smiluje. On kaže da sve žene koje iskreno poste i klanjaju u ime Allaha, iskreno će se i pokriti u ime Allaha, ako su iskrene u svojoj ljubavi prema Allahu. Tog dana ta sestra je odlučila da će to biti prvi dan njenog hidžaba, željela je biti iskrena u svojoj ljubavi prema Allahu. Željela je da Allah bude njom zadovoljan.

Ako iskreno voliš Allaha prihvatit ćeš sve Njegove naredbe, nećeš dio prihvatiti, a dio odbaciti. Hidžab je stroga obaveza isto kao što su i namaz i post. Naime danas mnoge žene same sebi nalaze opravdanja i odgađaju svoj hidžab, pa čak i ova sestra sama kaže da je sebi rekla da će se pokriti nakon hadždža, a bila je svjesna da je odlazak na hadždž za nju samo misaona imenica i da možda nikad neće ni otići na hadždž, i da možda taj odlazak neće ni dočekati, da će možda smrt doći prije po nju, zato nije željela odgađati svoj hidžab, nego je čvrsto i iskreno u ime Allaha, odlučila se pokriti ne mareći na to šta će reći ni babo, ni muž, ni mahala, ni komšiluk ni rodbina jer nikoga neće biti briga za nju ako ona bude vječno bačena u Džehennem.

I mnoge sestre odgađaju svoj hidžab jer će im kao ljeti biti vruće, a moraju znati da je džehennemska vatra mnogo vruća od ove dunjalučke vrućine i da će im njihov hidžab biti zaštita od džehennemske vatre i da će njihov znoj biti svjedok za njih na Sudnjem danu. Zatim neke sestre govore kako se nikad neće udati ako se pokriju, druge kako nemaju dovoljno odjeće. Draga moja sestro, udat ćeš se svakako sa hidžabom ili bez njega za onoga kojeg ti je Allah Uzvišeni odredio još dok si bila u majčinom stomaku, a haljine nisu valjan razlog za odgađanje hidžaba, jer dovoljna ti je jedna mahrama i jedna haljina da se pokriješ, ne smije ti ništa biti prepreka za hidžab.

Ništa na svijetu, a i sama si svjesna da uvijek tražiš neke razloge da taj trenutak odgodiš. Zato te molim da proispitaš svoju iskrenost i da sama sebi postaviš pitanje da li ti iskreno voliš Allaha i da li iskreno želiš slijediti Njegov put i Njegove odredbe? Draga sestro, ne odgađaj svoju sreću, a sreća je samo u potpunoj pokornosti Allahu. Zamisli samo kad se pokriješ, pa ti šta god radiš, kad odeš na pijacu, izađeš na balkon, odeš u prodavnicu, odeš u grad, ma gdje god da si, ti si pod Allahovom zaštitom i gdje god da si, ti kupiš sevape, pa ne propuštaj priliku da budeš Allahu još bliže i da On bude tobom zadovoljan!

Tekst poslala Ummu Merjem

__________________________

Poziv na saradnju

Poštovana braćo i cijenjene sestre, pozivamo vas da se uključite u rad stranice NUM na taj način što ćete slati svoje tekstove koje bismo mi objavljivali u rubrici Prilozi posjetitelja. Tekstovi mogu biti na razne teme od kojih muslimani mogu imati koristi: možete nam slati svoje priče o povratku islamu ili prelasku na islam, zatim poučne događaje iz života koji su se desili vama ili nekom koga poznajete, zatim tekstove koji će ponukati druge da počnu raditi neko dobročinstvo ili prakticirati neke sunnete, tekstove o zdravlju, braku, odgoju djece…

Tekstove o skoro nastupajućem ramazanu, postu, iftarima, sehurima… Znači, sve tekstove za koje smatrate da se drugi mogu okoristiti njima, a tekstove možete sami pisati (sastavljati), prevoditi tekstove sa drugih jezika, prepisati iz neke knjige, skidati ih sa poučnih videozapisa i sl., a poželjno je da tekstovi ne budu previše dugi i da nemaju previše nastavaka.

 Molimo vas, šaljite po jedan tekst u jednom mailu, a svoje tekstove možete slati na adresu: prilozi_posjetitelja@mail.com . Imajte na umu da je djelovanje NUM-a najviše usmjereno prema ljudima koji su početnici u vjeri ili onima u čijim srcima, uz Allahovu pomoć, treba zapaliti iskru vjere, pa pokušajte prilagoditi tekstove za ovu kategoriju ljudi. Allah vam dao svako dobro!

 Redakcija NUM portala

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, možete je prijaviti tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter.

NA VRH

Prijava gramaticke greke

Slijedeci tekst ce biti poslat administratorima stranice: