Prilozi posjetitelja

Zikr koji mi je donio olakšanje

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

U pitanju je taj duhovni svijet koji uznemirava nas ljude. Dešavalo mi se da ne mogu zaspati po čitavo veče i još dosta toga negativnog. Počeo sam gledati islamska predavanja i tako me Allah uputio da počnem klanjati. Tragao sam i za zikrovima. Naišao sam na zikr: “La ilahe illallah, vahdehu la šerike leh, lehul mulku ve lehul hamdu, ve huve ala kulli šej’in kadir” (nema boga sem Allaha, On nema sudruga, Njemu pripada sva vlast, Njemu pripada sva hvala i On je svemoćan),

a za koji je Allahov poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ko kaže ove riječi svakoga dana po 100 puta vrijedi mu kao da je oslobodio 10 robova, biće mu upisano 100 dobrih djela, izbrisano 100 grijeha, i biće mu to štit od šejtana toga dana sve do noći i niko nije ništa bolje uradio, osim čovjeka koji je to uradio više od njega.” (Ovaj zikr se uči ujutro i naveče po 100 puta)

Jedno veče posle jacije sjeo sam na pod i zikrio. Čitav sam bio napet, stegnut, noge, mišici, sve mi je nekako bilo stegnuto, ali baš napeto. Zikrio sam 99 puta, a kad sam izgovorio stotinu, samo sam osjetio kako sam čitav olakšao, kao da je sa mene neko skinuo nekoliko osoba. Više to nisu bile moje noge, potpuno drugačije sam se osjećao, samo Allah zna.

Tako da, svako ko ima problema sa sihrom ili bilo čime vezano za taj duhovni svijet, preporučio bih mu da proba i da nikako ne propušta, i uz Allahovu pomoć osjetiće šta je razlika.

Allah je najveći, kad nas On čuva ne može ništa da nam se desi.

Brat S. J.
_____________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta