Poučne priče i tekstovi

Znam da je Allah uz mene (Zadovoljstvo Allahovom odredbom)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prije neki dan slučajno sam pogledala kratak snimak od Almira Kapića, u kojem kaže da jedan mladiću nije imao probleme sve dok nije počeo prakticirati vjeru. Kaže da ga Allah želi očistiti i kad dođe pred Njega da mu kaže: ”Uđi u Džennet, tebi je oprošteno!”

Ova me priča smirila iako znam da je Allah uz mene. Otkako sam se pokrila Allah me iskušava. Elhamdulilah na svakom stanju. Kada sam se pokrila, zbog moje marame otac se želio ubiti, majka mi trgala maramu sa glave, muž se želio razvesti. Jedina sam u tom gradiću bila pokrivena. Elhamdulilah, mama se poslije pokrila, muž i otac počeli klanjati. Allah mi nakon šest godina podario iz Svoje milosti novu kuću, a oko mene sve sestre, elhamdulilah.

Nakon pokrivanja počinjem gubiti puno krvi, mjesecima je trajalo, nisu znali čime da zaustave, daju mi tablete. Od njih sam dobila moždani infarkt i moždano krvarenje, elhamdulilah. Poslije 6 mjeseci oporavka, zapošljavam se i opet počinje krvarenje, čak i više nego prije. I opet doktori i opet pretrage, u godini i po 4 operacije, elhamdulillah.

A zatim, Allahovom velikom ljubavi prema meni, zatrudnim. Veoma teška trudnoća, pored krvarenja padala sam i u nesvjest, i kad se sve smirilo moja kćerka je umrla. Bila sam 34 sedmice trudna. Ah subhanallah, kakvo je to iskušenje, ali kakav osjećaj zadovoljstva Allahovom odredbom. Smiraj, pokornost, jači iman. Elhamdulilah na svakom stanju, pa i na smrti moje kćerke. Velika je to bol, ali i radost, jer je ona u Džennetu i molim Allaha da je vidim i budem s njom.

Opet nakon 6 mjeseci kreću krvarenja. Elhamdulilah i na tome, jeste da je malo poteško kretati se jer mi je željezo loše, teško je izaći negdje a stalno misliti da se neće primjetiti, i na posao konstantno odlaziti u toalet. Ali elhamdulilah, ne žalim se na Allahovu odredbu, ako će me ovo očistiti i uvesti u Džennet. Trenutno pijem tablete koje mogu ponovo izazvati moždani, ali ako je Allah to odredio – elhamdulilah.

Sve ovo pišem da bude pouka drugima. Allah voli Svoje robove, On ih i iskušava, a na nama je da budemo zadovoljni Njegovom odredbom. Kad odem na mezar svojoj kcerći, shvatim koliko smo mali i kako smo prolazni, a kako je On vječan i veliki.

Sestra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta