Odgovori

Zvala sam sihirbasicu… šta da radim sad

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esellamu alejkum, halalite sto pišem ovako kasno, ali ne mogu da spavam od brige, našla sam vašu stranicu i željela bih da mi odgovorite ako ste u mogućnosti. Danas sam nazvala neku gospođu Rabiju i tako kao otvara zvijezde i znate već kako ide, znam da je grijeh to raditi ali šejtan me okrenuo i nazvala sam.

Tražila mi je datum rođenja moje ime kćerke i čovjeka,i ništa mi nije rekla ružno lose ili negativno. Samo mi je rekla da nešto naspem vodu i ispišem ime čovjeka i mene i stavim lovorov list i da ona nešto uradi i da ja to pijem i kad sve popijem da lovorov list osušim zapalim i bacim u vodu negdje ili rijeku kako sam je skontala.

Ja sam rekla nazvat je sutra jer sam na poslu i naravno neću je pozvat jer prepala sam se, sad se bojim može li ona nešto uradit pomoću naših datuma rođenja. Jer samo to je i tražila i naravno nešto na vodu to da uradim za nafaku u zivotu. Molim vas da mi odgovorite jer baš sam prepala se i Allaha molim da mi oprosti sto sam to uradila da sačuva od sejtana i džina mene i moju familiju. Amin

Odgovor:
Ve alejkumusselam
Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Njegova a zatim:

Od stvari koje ruše vjerovanje, izvode iz vjere i obavezuju vječni Džehennem onome ko umre a od istih se ne pokaje su i sljedeće;
– Vjerovanje sihirbazima
– Naručivanje sihra ili liječenje sihrom,rješavanje sporova, porodičnih problema, spajanje i sl.

Vi ste kako vidim bili u namjeri da počinite oboje i imate opravdan razlog za strah. Nažalost, nakon svega vi se bojite da vam nešto neće napraviti a to je u ovom slučaju manje bitna stvar jer se s pravom trebate plašiti za svoj iman i to da li ste zaradili vječni Dzehennem.

Dobro je to što je niste ponovno nazvali i na vama je da se pokajete od toga iskrenim pokajanjem i tako obnovite svoje vjerovanje.

Što se samog pitanja tiče ona vam teoreski na osnovu tih podataka može nešto pokušati napraviti ali kako stvari inače stoje, nemate razloga za brigu jer takvi ne rade od sebe i besplatno pa sve dok niste naručili i dobro platili ne očekujte ništa zauzvrat.

Da nije onih koji im se obraćaju i koji na zemlji nered namjeravaju ne bi bilo ni sihirbaza koji zla čine i ljude iskorištavaju a vjeru uništavaju.
Da Allah sačuva i zakloni.

Jasmin Durić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta