Odgovori

Muževa prevara

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje

SELLAM ALLEJKUM!

ZIVIM U AMERICI (SAD) I IMALA BIH JEDNO PITANJE ZA VAS, KOJE JE VEZANO ZA MOG MUZA I MENE. OVAKO DA LI JE MOJ MUZ GRIJESAN AKO ME JE PREVARIO, A PREVARA JE IZGLEDALA OVAKO SRECUCI SE SA SVOJOM BIVSOM DJEVOJKOM, ODNOSNO LJUBAVNICOM, SASTAJUCI SE SA NJOM PUTEM TELEFONA, A DA JA NE ZNAJUCI NISTA O TOME, DA BI POSLIJE OTISAO U BOSNU I NARAVNO BIO SA NJOM.

ON KAZE DA JE SAMO KAFU POPIO. DA LI JE ON GRIJESAN STO JE TO SVE RADIO IZ MOJIH LEDZA A ZNAJUCI DA GA JA VOLIM I POSTUJEM ON KAZE DA TO NIJE NISTA I DA JE ON MUSKARAC A JA ZENA I DA MOZE RADITI STA HOCE?

Odgovor:

We alejkumusSelam,

Ovakav stav i ponasanje nisu primjerni za jednog muslimana, a pogotovo ako se insan deklarise kao mu’min, jer biti mumin znaci iskreno Allaha obozavat i sprovodit u djelo ono sto se nauci od znanja islamskoga, dok musliman moze to isto cinit ali u vecini slucajeva takve osobe samo nose muslimansko ime i slijede obicaj i tradiciju namjesto propisanih ibadeta.

Ukoliko tvoj ili bilo ciji suprug ima mogucnosti i ne boji se za sebe da nece bit nepravedan onda ima mogucnost da ozeni do cetiri zene. To je bolje nego da odsustvuje od kuce ili laze prvoj zeni a u osnovi sastaje se s nekom na terenu. Najbolje je da sjednete zajedno i da popricate na tu temu, sta su uzroci takvog njegovog ponasanja glede tebe i da to sebi definisete kako bi u blagostanju mogli da organizujete porodicu i nastavite suzivot. A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta