Odgovori

Punicin sihr

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Sellam alejkum!

Molim Vas da mi odgovorite na ovo moje pitanje. Rasto sam se sa zenom, a imamo hvala dragom Allahu dva zdrava sina. Prije nego sto smo se rastali njena mati nam je poslala “dugmad” koja smo prisili na jastuke i njoj neke crvene konce da ih nosi sa sobom. Poslije toga pocela me je boliti glava i noge trnuti, stalno mi se spavalo i nakon kratkog vremena smo se rastali.

Ja sam zvao jednog hodju, hafiza, koji mije ucio preko telefona. Prvo mi se pocela tresti glava, poslije toga cijelo tijelo, plakao sam, ali nisam znao zbog cega placem. Nakon toga, a u toku ucenja, cijelo tijelo mi
je bilo utrnuto, a pluca su mi htjela eksplodirati. Poslije ucenja sam povracao i izbacio sam malo krvi. Nisam nikad klanjao, osim kada je bajram. Sada klanjam svaki vakat. Interesuje me je li u mene usao dzin, sejtan, preko tih dugmadi koje smo dobili od njene matere.

Moja bivsa zena je krenula u blud, u po lijepog Ramazana, i sada govori kako me mrzi. Uz Allahovu dz.s. pomoc poceo sam klanjat i sve otkrio. Da vas Allah dz.s. nagradi.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Ono sto se navodi u knjigama jeste da urok i sihir uistinu postoje. Sama cinjenica da su komplikacije nastupile po dolasku te dugmadi, dovoljan je pokazatelj da nesto s njima nije u redu. Kako god da je bilo, nastoj da odrzis sebe na putu istine poduci se propisima vjere, potrazi ispravnu literature i posjecuj predavanja to je ono za sto ces biti nagradjen.

Rekao je Poslanik alejhisSelam:”Kome Allah zeli dobro poduci ga propisima vjere”. Sto se tice tvoje supruge nema sumnje da je sejtan upleo i kod nje svoje prste, jer nije normalno da se insane musliman oda takvom jednom poroku kao sto je blud preko noci.

Molim Allaha subhaneh da ti ojaca iman i ucvrsti tvoje stope preko Sirat Cuprije I uvede te Svojom miloscu u Dzennet.Amin!
A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan!

NAPOMENA: Zbog velikog broja pitanja, koji nam dolazi, odlucili smo jedan dio odgovora slati direktno na e-maile sa kojih su nam pitanja poslana, a jedan dio odgovora ce mo objavljivati na stranici, inshaAllah.

Muslimanska omladina Norrköping

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta