Odgovori

200: Volim osobe istog spola

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam

Evo jedno pitanje od mene…. ja sam mladic koji ima 22 god. . Imao sam ranje curu i sve je bilo normalno, ali
prije 2 godine sam postao gej (homoseksualac), i ne znam kako to da izcrpim iz sebe i kako da
se resim tok problema jer mi jako smeta,a cak sam imao odnose sa nekim mladicima,,,,sta mislite o tome kako da se spasim?

Odgovor:

We alejkesSelam,

Vrata iskrenog pokajanja u islamu su otvorena za sve one koji zele iskreno da se pokaju za svoje postupke. Allah je u kur’anu obecao da ce sve grijehe biti u stanju insanu da oprosti osim shirka (pripisivanja sudruga Allahu u obozavanju).

Ako si iskren u svojim nakanama,preduslovi ispravnoga pokajanja su kako slijedi:

Odmah prestatai sa cinjenjem svih grijeha
Pokajat se za sve grijehe pocinjenje
Ne vracati se nanovo grijesenju
Ako smo nekome nepravdu ucinili trazit od te osobe da nam halali

Nakon toga imas obavezu napustit lose drustvo I potrazit one prijatelje koji ce uvijek biti tu da ti pomognu,a to mozes ocekivati samo od iskrenih vjernika.

Nastoj da se poducis kur’anskome pismu, a potom da sam iscitavas ajete I da se poducis namazu, postu I zekjatu koji su islamski temelji bez kojih niko nemoze za sebe reci da je pravi vjernik. Prije navedenoga, izgovori kelime I sehadet:ESHEDU EN LA ILAHE ILLALLAH WE ESHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABUDUHU WE RESULUHU( SVJEDOCIM I OCITUJEM DA NEMA DRUGOG ISTINSKOGA BOGA PORED ALLAHA I SVJEDOCIM DA JE MUHAMMED NJEGOV ROB I POSLANIK)

Ove rijeci su “ulaznica” za sve one koji odluce da se vrate slijedjenju jedinoga ispravnoga puta.

Nakon toga pokusaj da sebi obezbjedis ili na netu potrazis ucenje kur’ana I hadise Poslanika a.s.
kako bi nakon izvjesnoga vremena mogao samostalno da praktikujes propisane ibadete.

U prilogu cu poslati kur’anske cinjenice koje potvrdjuju stetnost I pogubnost tog sramnog cina ne bili uzeo kroz njih dodatnu korist.

PRILOG:

Jedan od nacina zadovoljavanja seksualnog poriva koji sada postaje sve prihvaceniji u zapadnoj kulturi je seksualni odnos izmedju pripadnika istog pola, homoseksualizam i lezbejstvo. U proslosti, homoseksualizam je smatran za perverzno seksualno ponasanje, dok se sada naziva “prirodnim” jer se radi o rezultatatu “urodjene tendencije”!

Sve objavljene religije – judaizam, hriscanstvo i islam – zauzimaju jedinstven stav protiv takvog seksualnog ponasanja. Ono je veoma jasno osudjeno u Bibliji i u Kuranu. Kuran opisuje Lűtov (Lotov) narod sljedecim rijecima: “I Lűta, kad rece narodu svome: “Zasto cinite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije cinio? Vi sa strascu prilazite muskarcima, umjesto zenama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!”” Jedini odgovor Lutovog naroda je bio, “Istjerajte ih iz grada vaseg, oni su ljudi – cistunci!”

U Kuranu dalje stoji: “I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim zene njegove: ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili. I na njih smo kisu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skoncali” (7:80-84).

Kuran takodje opisuje kako je Boziji poslanik Lut pokusao da objasni trojici svojih gostiju (koji su zapravo bili meleci u ljudskom obliku): “I kad izaslanici Nasi dodjose Lutu, on se zbog njih nadje u neprilici i bi mu tesko pri dusi, pa rece: “Ovo je mucan dan!” I narod njegov pohrli njemu, a prije su radili sramna djela. “O, narode moj,” rece on, “eto mojih kceri, one su vam cistije! Bojte se Allaha i pred gostima mojim me ne sramotite! Zar medju vama nema razumna covjeka?” “Ti znas da nama nisu potrebne tvoje kceri,” rekose oni, “ti doista znas sta hocemo mi”.” (11:78-79).

Objasnjavajuci detalje njihove kazne, Allah kaze, “I kada pade naredba Nasa, Mi sve prevrnusmo, ono sto je bilo gore – bi dole, i na njih kao kisu grumenje blata spustismo, koje je neprekidno sipalo” (11:82).

Vidimo da se homoseksualnost u Kuranu smatra za razvrat i da je Allah unistio citav narod zbog njegovog nepristojnog seksualnog ponasanja. Prema islamskom pravnom sistemu, homoseksualizam i lezbejstvo su dva kaznjiva zlocina koja se kose sa Bozijim zakonom.

Posto je islam dozvolio zadovoljavanje seksualnog instinkta na zakonit nacin, nije spreman da tolerise bilo kakvo izopaceno ponasanje.

Homoseksualci se smatraju za visoko rizicnu grupu prenosilaca virusa side. Ta cinjenica je dovoljna da pokaze kako priroda nije prihvatila homoseksualnost kao normalno seksualno ponasanje medju ljudima. Homoseksualcima se preporucuje da koriste prezervative ukoliko se zele zastititi tokom seksualnog odnosa. Ako homoseksualnost bez koriscenja prezervativa ne moze biti sigurna, kako onda moze biti prirodna? Zar nije izraz “prirodno, ali nesigurno” kontradiktoran sam po sebi?

A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta