Odgovori

Proganjaju me zbog vjere

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam Alejkum!

Zelio bih da mi odgovorite na jedno pitanje, ne zelim da vas molim za odgovor, jer molim jedino Uzvisenog Dragog Allaha DZ.S. ali zaista bih vam bio mnogo zahvalan ako biste mi odgovorili na sledece pitanje, jer sam u veoma teskoj situaciji a pitanje glasi: imam 17 god. a do sad sam dozivijo zaista preteske patnje. Djetinjstvo mi je bilo katastrofa kao i dan danas roditelji su mi pravi kjafiri na svakom koraku mi prave prepreke zajedno sa mojom tetkom i najuzom rodbinom stalno mi sihrove postavljaju, uricu me.

Moja majka je do sad imala 3 ili 4 abortusa, to je i sama canin, zidov ili neko drugi. Danas stanje kod mene je apsolutno katastrofalno jer nemem ni druga ni drugarice, ni prijatelja ni prijeateljice znaci nikoga jedino sto imam i sto mi je naj znacajnije to je Vjera u Allaha DZ.S.

Imam epilepsiju zahvaljujuci sihrovima mojih roditelja i moje tetke i njihovih pomagaca. Imam priliku da cujem kako moj otac psuje Bozijeg Poslanika Sallalahu Alejhi We Selem kako psuje Boziju Svetu Knjigu, i mnogo toga jos loseg na racun Islama, pije alkohol, pusi.

Zelim da vas pitam sta da radim jer nemam apsoluno nikoga ko mi zeli pomoci, htio sam da izvrsim samoubistvo ali kada sam krenuo da to i sprovedem saznao sam da je to zabranjeno u Islamu. Zelim da vas pitam jos jednom sta da uradim JER SA SADASNJIM STANJEM NECU JOS MNOGO MOCI IZDRZATI PA SE BOJIM DA CU POCINITI SAMOUBISTVO POD DEJSTVOM sihrova. JER SA SVIH STRANA ME NAPADAJU I sihrove POSTAVLJAJU. Selam jos jednom.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Znaj dragi brate, da onog trena kada tvoje srce istinski spozna vjeru I prihvati tevhid (jednocu) Allahovu u svemu sto nas okruzuje, onda ces i ti spoznati sta znaci ISKUSENJE.

Ukoliko imas mogucnosti materijalne da se odvojis na jedno vrijeme, kako sacuvao sebe I svoju cast I zivot ucini to.
Ako imas nekog od rodbine pa makar I daljnje, da bi mogao kod njih ostati neko vrijeme, pokusaj i to. Ako imas mogucnost da sebi nadjes kakvog posla, kojim bi ispunio svoje vrijeme I zaradio koji dinar, nije ni to losa ideja.
U svakom slucaju iz svega sto si naveo, da se konstatovat, da tvoj ostanak na sadasnjoj adresi I u istom okruzenju,ne vodi nikakvom dobru.

Nastoj odvojiti roditelje I s njima otvoreno razgovarati o sebi I svome zivotu. Ako im predstavljas teret, podvuci im da su o tome ranije trebali misliti I da ti nisi sam po sebi dosao na ovaj svijet. Ako si dijete koje je rodjeno kao product ljubavi dvije zrele odrasle razumne osobe, onda neka ti pojasne koji su to razlozi koji ih navode da ti to cine.

Na kraju, obrati se najboljem lijecniku Allahu subhaneh iskrenom teobom I istigfarom za grijehe koje si svjesno I nesvjesno pocinio. Druzi se sa poboznim I ucenim ljudima do kojih mozes doci u svome ukruzenju, I ne zaboravi ajete: “A onaj ko se Allaha bude bojao,on ce mu izlaz naci (iz svake situacije),I opskrbit ce ga odakle se ne bude ni nadao. A ko se na Allaha osloni On mu je dovoljan.

A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta