Odgovori
people partying inside room

Prijatelj mi je krenuo lošim putem …

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es-selamu alejkum, ja sam htjela da pitam ako mogu da zatražim pomoć u ime Allaha dž.š.

Molim vas da mi pomognete. Imam jednog druga ali on od mnogo razočaranje i patnje skrenuo je na loš put: alkohol, žene i noćne zabave. Ništa ga ne zanima, radi šta hoće a ni roditelje ne sluša.

Ja sam potražila pomoć od hodže u mom selu ali nije htio pomoći. Ja jedino mogu da mjesto njega dovim da on prekine sa tim grijesima i da ide Allahovim putem. Šta mogu da uradim za njega ?

Odgovor:

Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Njegova a zatim:
Allah upućuje na Pravi put koga On hoće i ostavlja u zabludi, pravedno, koga On hoće i tu se niko ne može uplitati. Mi svakome ko je skrenuo sa pravog puta možemo pokušati pomoći na dva načina:
1. Da često molimo Allaha da ga uputi na pravi put.
2. Da ga s vremena na vrijeme posavjetujemo da je to loše za njega na oba svijeta. To ćemo činiti spominjući mu mnoge kazne koje ga čekaju ako na tome preseli kao i mnoge dobrote koje propušta takvim načinom života na oba svijeta.

Nakon svega ovoga, moramo biti uvjereni da će opet biti samo onako kako Allah hoće bez obzira na naše želje i uloženi napor.
Allah najbolje zna.

Odgovorio: Jasmin Durić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta