Odgovori

Problemi s roditeljima zbog brade

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Jedan brat je postavio pitanje, ali nije zelio da ga objavljujemo na stranici, pa cemo samo navesti da mu roditelji brane da pusti bradu i pitao je sta da radi u ovom slucaju?

Odgovor:

Ve alejkumus-selam!

Dragi brate, molim Allaha da ti pomogne i da te učvrsti jer nije lahko biti omalovažan zbog Istine. Meni je tvoj primjer veoma dobro poznat. Imao sam prijatelja dok sam studirao koji je prolazio skoro identičnu situaciju. Znaj da će jedno od vas dvoje (ti ili majka) popustati, pa neka to bude ona. Nakon što joj na lijep način objasniš propis brade u islamu reci joj da nema pokornosti stvorenju kada poziva u nepokornost Stvoritelju i da zbog toga nećeš popustati, bez obzira o kavim se vrstama prijetnji radilo. Kada vidi tvoju odlučnost, inšaAllah, popustiće i shvatitće da nema koristi da nastavlja.

Ako ne bi popustila tad, popustaće u skorijem vremenu. To što će sebi narušti zdravlje je njena krivica, jer su joj pogrešni parametri. Kad bi ti popustio na prvom koraku, znaj da ne bi bili sa tobom zadovoljni sve dok ne postaneš kao i oni, možda čak i gori. Odvraćali bi te korak po korak, kad god bi popustio na nečem što traže od tebe, oni bi nakon toga tražili nešto novo, zato ti nemoj popustati ni pedlja, jer ako su oni toliko uporni zbog svog hatora, onda to budi neuporedivo uporniji radi Allahovog hatora. A Allah zna najbolje.

prof. Abdullah Mujic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta