Odgovori o sihru

Samoliječenje od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:
Esselamu alejkum! Imam jedno pitanje, a radi se o dzinskim napadima i sihrima, a Allah najbolje zna! Vec 4 i po godine se borim i rijetko prodje jedan dan, a da nisam imao napada. Zbog toga sam mnogo ubjedjen da se o radi dzinnima, jer isao sam na preglede kod doktora i sve je u redu. Ja zelim da se sam lijecim i ucio sam rukju sam sebi, ali opet ne znam kako da postupim i strah me da ne padnem u nesvijest.

Ako mozete objasnite kako je najbolje da se sam lijecim, i kako se rukja samom sebi uci? Allah vas pomogao! Vas brat.

Odgovor:

AlejkumusSelam!

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Ako znate da imate problem sa džinnima/sihrom (iz maila se ne vidi kako znate), savjetujem vam da se ne liječite na načine kako se inače liječi rukjom kada je uključena osoba koja poznaje liječenje. Takvi pristupi mogu izazvati samo dodatne probleme, a teško da mogu riješiti postojeće.

Ljudi nerijetko koriste rukje snimljene na cd-ove ili druge medije, kao i napisane, samo formalne opise liječenje bolesti nastalih džinskim djelovanjem. Ovo ja jako pogrešno. Navest ću samo nekoliko razloga u prilog ovoj tvrdnji:

– Osoba koja počinje liječenje na ovakav način malo ili nimalo (ne)poznaje principe liječenja, moguće reakcije, izazvane aktivnosti džinna, ponašanje organizma pod pritiskom djelovanja džinna…

– U pravilu, osoba koja vrši samoliječenje očekuje određene reakcije. Ovo očekivanje se najčešće zasniva na onome što je općepoznato, ali nikako ne mora značiti i ispravno. Na primjer, poznato je da prilikom slušanja diskova sa snimljenom rukjom organizam reaguje povišenom temperaturom, trnjenjem ekstremiteta, plačom, povraćanjem, …, do gubitka svijesti. Da, ovo jesu neki od pokazatelja boravka džinna u tijelu (ili sihra). Ali, to nije dovoljno za nastavak liječenja ili samog dijagnosticiranja vrste bolesti. Kad osoba koja ne poznaje liječenje počne isto – prema sebi ili čak liječenje drugoga – džinni izazivaju reakcije koje osoba očekuje kako bi je vodili ondje gdje njima najviše odgovara. Tako, dešava se da prilikom liječenja osoba ustvrdi da je u pitanju jedna vrsta džinskog djelovanja, ali već sljedećim reakcijama ustvrdi drugačije. Nestabilnost osobe problem u tijelu čini jako stabilnim.

– Džinni mogu izazvati reakcije koje će uplašiti bolesnika (onog koji liječi sam sebe), a isti će nakon toga prekinuti liječenje. To džinnima daje vremena da se pripreme za sljedeće djelovanje i da čak i više upoznaju osobu kako bi joj za sljedeći put pripremili novo iznenađenje. Ovo se dešava i prije sljedećeg pokušaja (u snu ili na javi). Osoba time biva obeshrabrena, a problem postaje veći.

– Slušajući snimljene rukje mogu se izazvati reakcije, ali ne mogu smiriti ili usmjeriti. CD je `mrtva` rukja!

– Rukje koje se najčešće nalaze su one standardne. Ovakve se rukje u pravilu koriste za testiranje, ali ne i za otklanjanje sihra ili drugog džinskog djelovanja. Svaka osoba i svaki problem za sebe zahtjeva zasebne tretmane.

– Sihr ili drugo džinsko djelovanje je `pametni` problem. Nemoguće je tretirate formom nego tražiti suštinu. Kad se pronađe suština (korijen problema) tad se određuje forma (formalna rukja). Forma prikazana ovako se može mijenjati shodno stanju bolesnika i nivoa do kog se u liječenju došlo.

Sve navedeno ne treba obeshrabriti čovjeka koji želi da se liječi. Ovo su samo upozorenja koja mnogi previđaju, a koja su itekako važna. Ne postoji stroga forma, kalup u kur`anskom liječenju. Postoji sistem i izgradnja sistema prema svakom čovjeku, bolesniku ponaosob.

Vaše liječenje počnite jačanjem svoje vjere. Puno činite istigfar, iskreno kajanje. Zatim, zahvaljujte Allahu na dobru koje vam daje. Praktikujte obavezne ibadete (namaz u njegovo pravo vrijeme, učenje Kur`ana, razmišljanje o Allahovim swt blagodatima, …), u svoj život unesite bogatstvo dobrovoljnih ibadeta (posebno namaz u zadnjoj trećini noći, dove za muslimane u nevolji,…), dan počinjite jutarnjim i završavajte večernjim zikrom, obilazite rodbinu koliko god možete, saburite kad je to teško, … Sve ovo vam se moži činiti `nevažnim`, ali vjerujte mi da će ovo donijeti puno više koristi nego sve rukje koje ste našli, a koje ste možda slušali samo zato što ste čuli da će to otkloniti problem (značaj rukje ja svakako veliki i ovime ga ne umanjujem). Ovako uređen život će znatno suziti mogućnost džinskog djelovanja u vašem životu, i ustrajavanjem možete u potpunosti riješti problem ili ga minimizirati.

Nakon ovoga, ako znate učiti Kur`an, naučite na vodu koju ćete piti i kojom ćete se kupati, na med koji će te uzimati nekoliko puta svakog dana, maslinovo ulje kojim ćete masirati cijelo tijelo ili dijelove tijela (čelo, prsa, tjeme, stomak, kičmu,…). Slušajte Kur`an i/ili učite ga redovno, svaki dan, koliko možete, ali nemojte učiti radi džinna ili radi sihra nego radi Allahovog zadovoljstva.

Ako znate da je u pitanju sihr naučite na vodu, med i ulje: Al-Bekara 102 ajet, Al-A`raf 117-122, Junus 81-82, Ta Ha 69 – sve po 7x.

Kad počnete praktikovati terapiju zapisujte stanja (napravite dnevnik). Ova stanja mogu koristi nekome ko bi vas dalje mogao savjetovati, ako se ukaže potreba.

Odgovorio Almin Omerasevic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta