Odgovori

Žena želi, a muž ne želi još jedno dijete

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum!

Zeljela bi da imam jos jedno dijete ali moj muz, nema sanse da na to pristane. Ako bi mu to spomenila ne bi cak ni spavao neko vrijeme samnom dok se ne ohladim od bebe. Pa da li bi smijela da slazem da nesto koristim protiv trudnoce kako bi zatrudnila? Eto to bi bilo moje pitanje, Allah da vas nagradi na oba svijeta jezakela hajr!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Bojim se da ukoliko niste u saglasnosti oko toga pitanja, malo sacekate, dok mozda muz ne bi promjenuo odluku. S druge strane si kao supruga duzna otvoreno da s njim razgovaras na tu temu i da mu pojasnis svoje tjelesne I dusevne potrebe. Zamisli samo situaciju da mu budes krila stvarnu istinu pa da gledas na svoje oci kako ruzno se ophodi prema tebi ili novorodjenom djetetu, jer nije bio spreman za takvu novinu. Smatram da je to bitno bitanje oko kojeg trebate usaglasiti misljenja, pa makar I malo pocekala. Doci ce na svijet nov insan koji ni kriv ni duzan ce morati da trpi vase prepucavanja I eventualne uvrede, sto nimalo tebi kao majci ne bi bilo pozitivno po psihu I zdravlje.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta