Odgovori

Da li muž može proviriti u ženinu tašnu radi provjeravanja?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Da li suprug smije svojoj supruzi kad zeli otvoriti tasnu i vidjeti nekad sta ima u njoj, vidjeti joj mobitel i sve poruke koje je nekome poslala kad ona to i ne zna ali i kad zna?

Neka vas ALLAH nagradi najboljim nagradama.

Odgovor;

U ovoj situaciji nema generalnoga odgovora. Allah je u osnovi zabranio spijuniranje i potovru bez jasnih dokaza. Ona osoba koja pazi na Allahove naredbe i kloni se Allahovih zabrana nece nikada osporit da se pregleda njen mobitel, ali time se stice nepovjerenje u krugu obitelji. Po meni biva veca steta od koristi. Ako bas dodjes u situaciju da jedino putem kontrole mozes paziti na zenine postupke, onda znaj da si obavio pogresan odabir prilikom zenidbe. Bolje je da eventualne nesuglasice ili nejasnoce rijesite otvorenim dijalogom koji ce poluciti ili opsirnim pojasnjenjem ili mirnim razlazom.

U svakom slucaju ne preporucujem da se toj metodi pribjegava, jer danas sutra mozes biti iskusan da i tebi budu drugi kontrolisali tvoje poruke ili isjecke privatnoga zivota pa da na vidjelo izadje nesto sto je Allah vec prikrio. Sto se tice sramota na ovome svijetu, znaj da je po hadisu blagodat ako neku sramotu Allah prikrije, onda je ne treba niko na svjetlo dana iznositi.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta