Odgovori

Da li žena mora da ima odnos sa svojim mužem?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Postovani

Imam jednu dilemu, pa Vas molim da mi je objasnite. Kada su muz i zena usli u brak, misleci da nije islamski ni moralno da se skidaju potpuno nagi jedno pred drugim, a u braku nakon 1/2 god. saznaju da zena mora udovoljavat svom muzu i da je to islamski, pa muz zeli da ima sa njom spolni odnos, ali ona to ne zeli jer joj to izgleda nemoralno i gadi joj se. Da li se ona u tom slucaju mora ipak pokoriti svome muzu. Da li ona ima pravo na svoje tijelo i moral?

Hvala!

Odgovor:

Postovana posjetiteljko,

Tacno je ono sto ste saznali, a to je da zena treba i mora da se muzu pokori i da imaju redovan spolni odnos iako to zeni izgledalo nemoralno. Veca nemoralnost bila bi da ode na ulicu i pocini blud. Jedan od ciljeva braka jeste da muz i zena imaju potomstvo a to se ne moze postici bez spolnoga odnosa. Ja ne vidim sta je nemoralno u tome da kao legalan bracni par udovoljite strastima na halal nacin i ispravniom namjerom za to djelo steknete i nagradu od Allaha subhaneh.

Ako vec niste zeljeli to da praktikujete, onda ste to trebali definisati na samome pocetku, kao ne biste dosli u konflikte naknadno. Kod vas se radi ili o pogresnom odabiru partnera za suzivot ili davanju prednosti nekim zastarjelim obicajima koje vjera ne podrzaje niti joj pruza utemeljenje.

S tim da bi bilo najbolje da osjecaj za spolnim odnosom bude obostran kako ne bi bio dogadjaj u kome jedan od supruznika postize zeljeno na ustrb osjecaja i potreba drugog supruznika.

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta