Odgovori

Čupanje obrva

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Esselamu alejkum! Znam da je čupanje obrva haram,ali sam nekoliko puta pročitala da je ako se to radi samo zbog muža dozvoljeno. Ja i moj muž smo mladi i moj muž puno obraća pažnju na to kako ja izgledam.Često mi prebacuje zbog nepočupanih obrva. Oboje smo vjernici, ja sam pokrivena i nastojim ispunjavati sve islamske obaveze. Zanima me još da li žena može klanjati bosa kada je sama u kući. Da Vas Allah dragi nagradi najboljom nagradom…

ODGOVOR: Ve alejkumus-selam! Nije ti dozvoljeno da čupaš obrve zbog muža kako bi mu se tako uljepšala. Neka on bude zadovoljnaš što želiš biti Allahu pokorna i neka te takvu još više zavoli. Treba da bude presretan a ne da te odvodi u Allahovo proklestvo. Nije mala stvar i nisi obavezna da se u ovom pokoriš svome mužu.

Možeš klanjati bosa ukoliko ti je haljina doliko duga da ti se noge ne vide od haljine a ako nije tako onda si obavezna da obuješ čarape kako bi prikrila svoje tijelo. Samo ruke i lice može biti otkriveno za vrijeme namaza, a ostalo ne. A Allah zna najbolje.

Na pitanje odgovorio prof. Abdullah Mujić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta