Odgovori

Nesporazum u vezi kamatnog kredita

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selamu Alejum Werahmetulah!

Student sam, prijavio sam se za studentski kredit koji mi je odobren, rekli su mi da je bezkamatni kredit, medjutim pre neki dan sam sazno da je kamatni. Sad nije moguce odustati od njega, i on stize u studentsku sluzbu mesecno, i ja to moram da uzmem. Ukoliko budem imao odgovarajuci prosek, necu morati da ga vracam, a ako ne budem onda cu morati da ga vracam sa kamatom.

Moje pitanje je sta mi je najbolje da uradim da ocistim taj novac kako bih ga mogao koristiti normalno???

Unapred hvala.

Odgovor:

Ve alejkesselam we rahmetullahi we berekatuh,

Ja bih na tvome mjestu otisao do shefa studentske sluzbe i pojasnio mu da nisam u prvi moment shvatio o kakavom se kreditu radi i da priznas gresku koju si pocinio. Potom bih mu pojasnio da sam musliman vjernik kojem je zabranjeno da koristi kamatni novac i kredite. Trazo bih od njih ako je moguce da mi poniste taj ugovor pa makar na moju stetu koju bih isplatio u odredjenom roku, kako bih namirio barem administrativne troskove obracuna te usluge.

Ako to ne uspije, onda nemas druge do da zagrijes stolicu, ostvaris trazeni uspjeh, a onda naknadno da ti u racunovodstvu naprave obracun toga imetka osnovica plus kamata. Osnovicu bi zadrzao za sebe, a kamatu udjeli za opste dobro ne ocekujuci za taj novac (ako ga bude) nikakvu nagradu.

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta