Odgovori

Kako se riješiti loših navika i šta mislite o Arsurrahman dovi?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Essellamu Allejkum profesore Jasmine, dobio sam tvoj odgovor i hvala Vam puno neka Vas Allah nagradi Inshallah. No hteo bih Vam postaviti jos jedno pitanje nadam se da vam nece biti teret. Hteo bih Vas pitati kako se covek (u ovom slucaju Ja) moze odreci (i zaboraviti) svoje lose navike i sta mislite o Arsurahman Dovi? Sellam sa Kosova.

Odgovor:

We alejkesselam brate,

Hvala pripada Allahu subhaneh koji nas je pocastio islamom i naredio nam da se u njegovo ime pomazemo. Lose navike je tesko odstraniti u samoci. Ali ako bi se druzio s poboznim drustvom, iscitavao korisnu islamsku literaturu, klanjao namaze u vaktu u dzematu, sigurno bi lakse se kotarisao ruznih navika. Samo treba biti ustrajan i cvrste volje ka ostvarenju zeljenoga cilja koracati. Molim Allaha subhaneh da te pomogne u tim nastojanjima, amin!

Sto se tice Arshurrahman dove, nisi prvi koji pita o njoj. Ona nema utemeljenja u nasoj vjeri. Sam njen tekst je kontradiktoran propisima i pravilima arapskoga jezika, tako da onaj ko je i uci uci nesto sto nema istinskoga znacenja.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta