Odgovori

Kada trudna žena vidi mejta, da li će se njeno dijete roditi žuto, kao što neki kažu?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam Alejkum,

Imam jedno pitanje – Da li moze trudna zena da rodi zuto djete zato sto je gledala mejta? – Uz vrijeme moje trudnoce je poginuo jedan mladic u nasoj familiji. To me je mnogo potreslo i ja sam bila u mrtvarnicu i gledala ga. Sve zene su mi u naprjed rekli da trudna zena nesmije gledati mejta jer ako bude gledala bice joj djete zuto kada se rodi. Mene je nesto mnogo puno jako vuklo da odem da ga vidim i videla sam ga…

Tri mjeseca posle toga kad mi se djete rodilo odmah posle dan rodjena je mali bio zut. Doktoru su se cudili jer nisu nikad culi za slucaj gjde je djete skoro 2 mjeseca zut. Niko nije znao da nam objasni zbog cega je mali zut toliko dugo. Djecija zutica postoji ali ona prodje posle 2-3 dana. U njegov slucaj je prosla posle 2 mjeseca. I sada je mali skoro godinu dana ali ima probleme sa nalazima u jetri.

Cim mu se zutica makla onda je poceo da ima lose nalaze u jetri. Ni ovaj slucaj neznaju doktori da nam objasne jer je mali inace masAllah dobro ali svaki put kada mu vadimo nalaze u vezi jetre njemu se nalazi povecavaju.

Ja neznam da li vi imate neki odgovor, da li je moguce da je moje djete poslalo zuto zato sto sam vidjela mejta i da i dalje ima problema zbog toga. Svudje sam se obratila i trazila pomoc ali doktori nemaju nikakav odgovor da mi daju.

Hvala puno!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Allah subhaneh iz svoje mudrosti daje kome hoce crno, kome hoce bijelo a kome hoce zuto dijete. On stvara sta zeli i u tome nema sudruga ni premca. Nemoj sebi dozvoliti luksuz da nam bude izvor nase vjere i propisa trac ili gatke zena prijasnjih, koje su sve vjerovale osim Allaha i propisa koje je dostavio putem Poslanika a.s.

Ja ti preporucujem da pokusas potraziti pomoc mozda nekog strucnijeg ljekara od onoga u tvome okruzenju. Mozda oni imaju neka sira i novija iskustva o tom pitanju. Ako ni to ne pomogne, gledanje mejta smatram da nije uzrokom neke bolesti. Da jeste sigurno bi nas Poslanik a.s. upozorio na isto i ukazao kako i na koji nacin da postupimo u identicnoj situaciji.

Ukoliko je dijete sada dobro i zdravo zahvaljuj Allahu na toj blagodati i uzmi pouku da treba da ga cuvas i brines o njemu kako bi sutra bio od skupine Pokornih Allahovih stvorenja.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta