❤️❤️❤️ [IZDVAJAMO] RAMAZANSKA AKCIJA (HUMANITARNI FOND, DAVETSKI FOND N-UM STRANICE) ❤️❤️ ❤️
Odgovori

Simptomi sihra rastavljanja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Eselamu alejkum!

U nadi da ceti mi odgovoriti na moja pitanje obracam se vama za savet. Imam jednu prijateljicu koja ima oko 40 god i ima jedan problem, svaki put kad bi nasla momka i odluci da s njim sklopi brak i stvori porodicu, njene bi veze pukle tako da je sad potpuno sama bez dece i ikoga. Mi smo skoro pricali o sihru i ona misli da je to mozda njen problem da ona mozda ima sihr pa vas molimo za savet da nam date sta treba da radi i kome da se obrati.

Hvala unapreed i neka vas dragi ALLAH nagradi.

Selam alejkum.

Odgovor:

Lijepo je od vas što se brinete za svoju prijateljicu. Prema onome što ste naveli u vašem pitanju vrlo je moguće da se kod vaše prijateljice radi o simptomima sihra odgađanja ženidbe ili udaje. Ova vrsta sihra obično se dešava kada pokvarena i zavidna osoba ode kod odvratnog sihirbaza i naručuje sihr djevojci kako se ona ne bi udala. Sihirbaz, tom prilikom, obično zatraži njezino ime, ime njene majke i neki lični predmet, te zaduži jednog ili više džina za funkcionisanje ovog sihra. Džin od tada neprestano prati djevojku dok ne nađe pogodan trenutak da uđe u nju. Džin obično ulazi u osobu kojoj je namijenjen sihr u jednom od četiri stanja:

1. Veliki strah,
2. jaka srdžba,
3. velika opuštenost (nemar) u vjeri,
4. odavanje strastima.

Džin koji je poslan od strane sihirbaza ima dvije mogućnosti:

1. Da uđe u djevojku i učini da ona osjeti tegobu prilikom svake bračne ponude zbog čega je ona odbija.
2. Da ne bude u stanju ući u nju pa joj pravi spletke izvana.

Tako muškarcu prikaže da je ona ružna i ubacuje mu razne loše misli. To isto radi i sa djevojkom. Tako će svaki mladić koji ponudi brak ovakvoj djevojci odustati, iako u početku pristane. Nakon nekoliko dana preispita se, a to preispitivanje pod šejtanskim je uticajem. U teškim slučajevima ovakvog sihra naći ćemo da muškarac, samo što prekorači kućni prag opsihrene djevojke, osjeti jaku tegobu i život mu se učini tako crnim da se više ne vrati da je traži. U tom periodu džin povremeno izaziva jake glavobolje kod djevojke.

Simptomi ovog sihra su:

– Povremena glavobolja koja ne prestaje sa uzimanjem medikamenata,
– Jaka tegoba u predjelu prsa, naročito poslije ikindije pa do kasno u noć,
– Viđenje zaručnika u ružnom liku,
– Često razmišljanje (psihička otsutnost),
– Nemiran san,
– U nekim slučajevima se javlja stalan bol u želucu,
– Bol u krstima.

I ova vrsta kao i sve ostale mogu se liječiti. Osoba koja sumnja da ima simptome ovog sihra obratit će se nekome ko umije liječiti šeriatskom rukjom. A liječnik će postupiti na sljedeći način:

1. Proučiti rukju, pa ako se osoba onesvijesti i iz nje progovori džin, treba tražiti od džina da napusti tijelo.
2. Ako se ne onesvijesti, ali osjeti promjene na tijelu, treba joj dati sljedeća upustva:

– Nastojati obavljati namaz u njegovo prvo vrijeme.
– Ne slušati muziku.
– Abdest uzeti prije spavanja i učiti ajetul-Kursijju,
– Skupiti ruke, te u njih proučiti El-Ihlas, El-Felek i En-Nas te puhnuti u ruke i potrati cijelo tijelo prije spavanja. Tako uraditi tri puta.
– Snimiti na kasetu ajetul-Kursijju tako da se neprestano ponavlja u trajanju od jednog sata. Neka je sluša jednom na dan.
– Snimiti El-Ihlas, El-Felek i En-Nas tako da se uzastopno ponavlja u trajanju od jednog sata. I ovu kasetu slušati jednom dnevno.
– Proučiti rukju na vodu koju će piti i kupati se njome svaki treći dan.
– Neka bolesnik poslije sabah-namaza prouči stotinu puta: “La ilahe illellahu vahdehu la šerike leh, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kulli šej’in kadir.” Neka se ovih upustava pridržava čitav mjesec. Nakon mjesec dana bolesnik će biti u jednom od ova dva stanja:

1. Ili će potpuno ozdraviti i riješiti se sihra.
2. Ili će mu se simptomi pojačati i bol uvećati. U ovom slučaju će se nad bolesnikom proučiti rukja nakon koje će se uz Allahovu dozvolu onesvijestiti. Tada postupati s njom kako je objašnjeno u knjizi „Oštri maču borbi protiv zlih sihirbaza“.

Ukoliko problem ne bude u sihru, onda ga treba tražiti u nečemu drugom. Možda vašoj prijateljici Allah nije propisao da ima djecu. Možda jednostavno ti momci koji su joj se obraćali nisu joj suđeni. U svakom slučaju treba pokušati nešto učiniti i moliti Allaha da on pokaže u čemu je hajr za nju.

Hfz. mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: