Odgovori o sihru

Kako da se sačuvam od osoba koje mi prave sihr?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Imam problema sa zlim osobama, tačnije ženama koje se bave sihrom! Nemam mira od njih, čak znam osobe koje mi to rade, a sad prave sihr i ženi s kojom sam u braku oko dva mjeseca! Kako da se sačuvamo od njih? Unaprijed hvala!

ODGOVOR: Molim Allaha da vaš brak blagoslovi i da ga učvrsti. Problem koji ste vi iznijeli jedan je od čestih problema u Bosni i svijetu. Zle duše ne mogu trpiti idilu i uredan brak. Pošto u svom životu nisu mogli naći sreću i bereket, oni ne žele ni da je drugi imaju. Prilaze najgorem mogućem rješenju; žele napakostiti drugima po metodi: „Kad ja ne mogu imati sreće, neće je ni drugi imati“. Jedan od oprobanih metoda unesrećavanja drugih jeste pravljenje sihra, gdje se mladi ili mladoženji sihr stavlja u hranu, piće ili odjeću. Mladi bračni par zbog toga mnogo pati. U nemali broj slučajeva problem kulminira razvodom braka, što i jeste krajnji cilj sihirbaza.

Preporučio bih vam slijedeće: Ne smijete da se plašite sihra. Cilj sihirbaza i džina sa kojima sarađuju i jeste da vas uplaše. U tom slučaju im je mnogo lakše djelovati. Drugo, trudite se da budete pod zaštitom u svakom trenutku. Kur’ansko-hadiske dove morate naučiti i redovno ih učiti; prilikom izlaska iz kuće, prilikom ulaska u kuću, prilikom prolaska pored kuće u kojoj stanuje sihirbaz, prilikom ulaska i izlaska iz WC-a itd. Ako ne znate dove napamet možete ih naći u knjizi „Oštri mač u borbi protiv zlih sihirbaza“. Ako ste na sebi već osjetili djelovanje sihra i sihirbaskih čini, obratite se najbližem liječniku Allahovom Knjigom. Nemojte nikako da idete onima koji će vas liječiti putem idolopokloničih zapisa i hamajlija. I oni su sihirbazi. Detaljnije o ovoj temi pročitajte u spomenutoj knjizi.

 Hfz Senaid Zaimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta