Odgovori o sihru

Žena koja “spašava” brakove” i “pomaže” ljudima da vrate dugove

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Selam alejkum! Pišem vam jer smatram da mi je potrebna vaša pomoć. Prije nekoliko dana zvala sam jednu ženu za koju sam čula od jedne prijateljice kojoj je ona puno pomogla i spasila joj brak. Ja sam je zvala zbog mog brata koji je već neko vrijeme bio očajan i pod hitno mu je trebala pomoć jer je njegovo stanje bilo sve gore i gore iz dana u dan. Sve više i više ulazio je u novčani dug. Puno se bio promijenio u zadnje vrijeme i niko od familije nije mogao da vjeruje da je to on. Skoro se nikako nije javljao roditeljima i nije htio da ih posjećuje i od svih nas se puno udaljio, a meni ga je bilo puno žao. Mislila sam, evo napokon rješenja i pomoći ako se obratim ovoj ženi.

Nazvala sam tu ženu i ona je mom bratu klanjala istihare istu tu noć (tražila je njegovo ime i prezime i ime majke). Kaže da je od svoje rahmetli majke naslijedila da pomaže ljudima tako što uči Kur’an i klanja nekih sat vremena da bi joj se pokazao problem. Sutradan sam je opet nazvala da vidim šta joj je “izašlo” i šta je vidjela. Rekla mi je da je mom bratu “napravila” neka žena, da mu stoji na vratima i svaki put kad on krene da vrati dug, ona mu kaže: “Idi, zaduži se još više pa tek onda vrati taj dug”, i da moj brat ima veliki strah.

Rekla je da se zato mom bratu treba klanjati pet dana po dva rekata da bi se “izliječio” (žena je to i klanjala), također da mu se kolje kurban (i to su moji roditelji uradili oko nove godine kad su otišli u Bosnu i usput odnijeli toj ženi pare) i išla je na turbe jer joj je to jedan šehid tražio kako bi on postao čuvar mom bratu. Tražila je isto tako njegove dvije majice na koje mu je učila nešto, možda prelijevala stravu ili takvo nešto…  I napravila mu je neku vodu da se s njom okupa. Situacija moga brata se danas dosta poboljšala, u zadnjih mjesec dana vratili su preko šest ili sedam hiljada duga, kako mi priča snaha…

Mene muči pitanje da li ta žena ispravno liječi jer u zadnjih nekoliko dana dosta sam čitala vašu stranicu i tekstove o džinnima, sihrima i slično, pa sam se zapitala da nisam napravila veliku grešku kad sam se obratila toj ženi za pomoć. Usput, ona preko telefona zvuči kao veliki vjernik i normalna žena, a tako su je i moji roditelji protumačili… Moji roditelji su meni donijeli neki konac na kojem ima puno čvorova i na svaki taj čvor je navodno proučena neka dova, to je kao za stravu…

I ja sam joj se obratila neki dan jer živim u braku ima više od dvije godine, a još nisam šerijatski vjenčana i muž mi je dosta neozbiljan po tom pitanju i još puno toga u vezi nas dvoje. Također mi je klanjala i kaže da je neka žena nesto stavila u hranu meni i mom mužu i da smo mi to oboje pojeli pa se često svađamo i mrzimo. Meni je jedno vrijeme samo bilo na umu da ga ostavim, a sad sam se malo smirila. Kaže da je ta žena meni ukrala pramen kose i nagatala. Meni nije jasno kako ta žena to sve vidi, da li liječi na ispravan način ili sarađuje sa džinnima. Allah vas nagradio, pomozite mi i uputite me na pravi put! Hvala unaprijed!

ODGOVOR: Alejkumus-selam!  Ne znam odakle da krenem sa odgovorom, svega ima, subhanallah a najviše naše tuge zvane “neznanje”.

Krenimo redom. Kao prvo, vi ste naišli na ženu koja je očita sihirbazica, koja nema veze sa ispravnim liječenjem niti tumačenjem vjere. To je žena koja je zanat sarađivanja sa džinnima naslijedila od svoje majke izgleda, jer  je  to sama i potvrdila. Nije ona naslijedila nikakvo čudno otklanjanje problema pomoću istihare, nego je naslijedila nešto drugo, pošto svaki sihirbaz mora da ostavi nekome taj zanat.

Dalje, tražila je ime i prezime te ime majke (klasična metoda sihirbaza), jer će na taj način preko džinna saznati  probleme koje ima vaš brat. Također, veoma opasne stvari koje vam je kazala i uradila, jeste njen odlazak na turbe jer joj je navodni neki šejh to tražio kako bi bio čuvar vašem bratu. Subhanallah, ovo je širk i djelo kufra. Vjerovatno se ovdje radi o nekom sufijskom šejhu koji je možda mrtav pa joj je on navodno u snu to tražio.

Dalje, tražila je dvije majice od vašeg brata kako bi imala neki trag od njega i kako bi mogla da napravi protusihr, tj. ta voda koju je dobio ustvari je samo drugi sihr, a džinni koje ona pošalje bit će zaduženi da mu malo olakšaju i pomognu.  Zbog toga je njemu trenutno lakše, ali s vremenom će ta zaštita da popusti. Taj konac trebate bismillom zapaliti, a vodu prosuti. Nema tog šejha niti konca koji njega može zaštititi, ako vaš brat ne obavlja namaz. Zašto ta nana, kad vama zvuči lijepo i pobožno, nije nikad rekla vama i vašim roditeljima da vaš brat počne klanjati pet namaza ili slušati Kur’an?  Nema toga kod njih!

Dakle, ako hoćete da vaš brat počne normalno da živi, neka se prvo pokaje Allahu, s.v.t. za sve grijehe, neka počne sa namazom, slušanjem Kur’ana, boravkom u džamiji. Vaš je brat izgleda upao u loše društvo i sigurno u jedan od poroka (možda kocka). Nema napretka dok se ne vrati Allahu i vjeri, džaba nane, džaba strave i konci, njemu će, ako tako nastavi, samo biti gore.

Što se tiče vas, živite u velikom grijehu, odnosno živite vanbračnim životom. Pod hitno se trebate pokajati i vi i vaš muž, te se odmah vjenčati šerijatski. Posljedice ovakvog braka mogu da budu katastrofalne, po vaš život na ovom i budućem svijetu. Ta žena što vam je napričala tih gluposti, Allah zna, mislim da nije istina, nego želi vaš novac. A kako sve vidi, pa  ne vidi ona ništa, nego džinni za nju rade. Očito je da se šejtani poigravaju sa vašim životima i stanje je ozbiljno. Morate se pokajati, prestati živjeti haram životom, vratite se Allahu, namazu, Kur’anu, zikru i osjetit ćete slast života, a kanite se gatara i sihirbazica. Allah da vam olakša, amin!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta