Odgovori

Sumnjičenje među bračnim supružnicima

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum,

Obracam Vam se u nadi za pomoc ili neki savjet. Zivim sa zenom vec 4 godine u braku. Ona ima dijete iz prvog braka. Cesto dolazi do svadje sa djetetom, djete ima 14 godina. Nedavno mi je zena rekla da nema uopste potrebu za intimnim odnosom a taj period vec traje duze od 6 mjeseci. Ona je ubjedjena da je to zbog sihra jer sa nekoliko strana nam je potvrdjeno da imamo sihr. Ja sam poceo sumnjati da ona nema mozda potrebu za drugim muskarcem. Zena mi cesto kaze da me voli i dokazuje to ali nekako ne mogu vjerovati da je to sto nema volje za intimnim odnosom, zbog sihra. Da je sihr u pitanju sto se tice neimanja zajednickog djeteta, to sam vjerujem a za ostalo ne znam.

Svi mi cesto imamo lose snove i budjenje zbog tih losih snova. Moja zena cesto mene sanja sa nekom drugom zenom a isto tako i ja sanjam nju sa drugim muskarcem a njeno dijete isto lose sanja samo ne moze da se sjeti. Blizi se odmor da se ide u Bosnu pa ne znam kome da se obratimo za pomoc mada bi bilo bolje sto prije te probleme odkloniti. Nadam se da mi mozete dati neki savjeti ili me uputiti nekome za pomoc

Nek Vas Allah nagradi.

Odgovor:

Nadam se da ste bili svjesni kada ste se zasnivali brak da vaša supruga ima dijete iz prethodnog braka. Obzirom da ste svjesno prihvatili takav brak, dobro bi bilo da prema njenom djetetu budete što pažljiviji.

Što se tiče drugog problema, mislim da biste trebali uzeti za ozbiljno to što vam supruga govori. Ako ona tvrdi da nije problem u ljubavi i nepostojanju želje za seksualnim odnosom, već u nečemu izvan braka, možda bi trebalo ispitati te uzroke i vidjeti da li je stvarno do sihra ili nečega sličnog. Ovome biste trebali posvetiti pažnju posebno sada kada vam je potvrđeno postojanje sihra. Istina, ovaj savjet baziram na pretpostavci da ste sigurni i da je tačna dijagnoza postojanja sihra. Ne ulazim u to ko ju je uspostavio. Sihr može biti uzrokom nepostojanja seksualne želje. Ono što je veoma važno u tom sihru jeste činjenica da je nepostojanje želje za spolnim aktom izvan volje supružnika. Ovo je važno spomenuti zbog toga da ne bi došlo da međusobnih optužbi i eventualnih nesporazuma koji mogu uzrokovati probleme u braku.

U slučaju da se odlučite liječiti možete se obratiti nekome od sljedećih liječnika Allahovom Knjigom:

1. Almin Omeraćević
2. Enes Beganović
3. Sulejman Rafuna

Za brojeve telefona javite se administratorima

Hfz. mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta