Savjeti

Postavljanje osjetljivih uslova momku još prije braka

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PROBLEM: Ja sam imala momka koji je bio od mene stariji 2 godine. Zajedno smo išli 9 mjeseci i pričali pomalo o svačemu. On je tek počeo radit i imao je plaću oko 1.000 KM mjesečno. On je živio sa svojim roditeljima u dvosobnom stanu i imao je još jednog brata od njega malo starijeg koji je isto završio fakultat i imao dobru plaću. Međutim, kada smo jednog dana počeli pričati o tome gdje bi zajedno živjeli, ja sam mu rekla da ne bih htjela živjet sa svekrvom ni pokoju cijenu nego hoću da imam svoj stan ili kuću (kao i svaka cura danas šta želi)! On je meni rekao da jednosoban stan košta toliko da bi on morao raditi 3-4 godine da bi pomalo izdvajao za toga, a kad bi se mi “uzeli” mogli bismo da živimo sa njegovim roditeljima i bratom dok to ne sakupi. Ja to nisam htjela čuti jer valjda svako ima pravo da bira gdje će živit. Jer ja želim da imam svoj mir i rahatluk u stanu a zajednica je zajednica. Jer ja tu ne mogu radit sve šta hoću i kako hoću.

Onda mi je on kasnije slao poruke bi li da budemo postanari jedno vrijeme dok on to ne sakupi. Ja to opet nisam htjela. Onda mi je slao poruke pa vidjeće nešto…i tako smo prekinuli. Ako mi možete odgovorit da li sam ja tu pogriješila ili on? Da li ja imam pravo od svog momka trazit gdje ćemo živjet jer je žena ta koja provodi dan sa njima a ne on? Molim Allaha Dzellesanuhu da vas nagradi!Amin!

SAVJET: Mislim da ste pogriješili što ste odmah u startu postavljali veoma osjetljive uvjete i pokazali određenu mržnju i odbojnost prema njegovim roditeljima. Mislim da ste naopako krenuli. Ne možete očekivati u braku muža samo za sebe. On ima društvene veze i sa svojim roditeljima i rodbinom. Prema tome, ima i određene obaveze prema njima. Ne možete ga otrgnuti od njih. Ovakvim gestom i ponašanjem vi ste svome izabraniku i prije braka stavili do znanja da imate namjeru da ga kontrolirate i da mu se miješate u rodbinske odnose. Pokušajte formirati svoj stav o životu i braku. Nemoj unositi u vezu i u svoj život stavove okoline. To čega se vi bojite može biti, a i ne mora. Tuđa loša iskustva života u zajednici ne moraju biti nužno i vaše iskustvo.

Ako ste ga voljeli trebali ste mu dopustiti i dati vremena da on pronađe rješenje za mjesto vašeg stanovanja. On je to od vas i tražio i obećao vam da će riješiti. Ali vi niste imali strpljenja i uzrokovali ste prekid veze. Udarili ste i na njegov muški ponos. Ako želite da vam se vrati, priznajte mu da ste pogriješili i da se kajete i da ćete njemu prepustiti rješenje problema.

Hfz Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta