Odgovori

Reagovanje na učenje Kur’ana / Imena lječnika Kur’anom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Es-selamu alejkum! Velike pohvale za vasu stranicu i da vam Uzviseni Allah podari nagradu za pomoc koju pruzate. Vjerujem u sihire jer su oni bili napravljeni i Poslaniku Muhamedu, s.a.v.s., ali se uzdam uceci dove da ce me uzviseni Allah dz.s. zastiti. Prije dvije godine sam bila kod sejha u Hrasnici kod Sarajeva i nakon ucenja-lijecenja dovom sejh mi je rekao kako mi je napravljeno na zdravlje, rod i porod i da bi trebala doci vise puta.

Medjutim ne zivim u Bosni tako da nisam imala prilike vise da odem. I mislim da uceci dove mogu sama sebe da zastitim. Medjutim na vasoj stranici kada sam slusala ucenje rukje u prisustvu muza osjetila sam oduzimanje ruku i nogu, ubrzan rad srca i potrebu da povratim i to nakon nekoliko sekundi slusanja. I tada smo prekinuli. Iako imam zelju da saslusam do kraja ucenje rukju na vasoj stranici sam procitala da je bolje imati prisustvo osobe koja lijeci Kur’anom. Iskreno receno ne drzim puno do obilazaka jer da budem iskrena da nas dragi Allah sacuva u Bosni ima ih svakakvih koji se bave lijecenjem. Pitanje glasi dali i dalje da stitim sebe ucenjem dova i to je dovoljno ili na osnovu simptoma da ipak potrazim pomoc i ako mozete da kazete kod koga. DA vas dragi ALLAH nagradi i podari vam svako dobro jer ovo pitanje se ne usudjum postaviti ni blizim clanovima porodice jer tada dobijam odgovor kako nije to nista.

Hvala Allahu dz.s. i Es-selamu alejkum.

Odgovor:

Poštovana sestro, dobro je što vjerujete u postojanje sihra. Jer, sumnja u postojnje sihra znači sumnja u dio objave. Također, je dobro to što ste pokušavali i pokušavate sami da se izliječite putem dova. Ali morate znati, da je i u slučaju oboljenja od sihra, kao i kod organskih bolesti, nekada potrebna intervencija iskusnijeg i sposobnijeg od nas. I kao što u većini slučajeva organske bolesti ne možete izliječiti bez intervencije nekog iskusnijeg (uglavnom ljekara), tako isto, i vrlo često, ne možete otkloniti sihr bez iscjelitelja Allahovom knjigom. Preporučujem vam da se ipak obratite jednom od poznatih liječnika rukjom. Na primjer, obratite se:

1. Omerašević Almin – Zenica
2. Beganović Enes – Zavidovići
3. Abdullah – Zavidovići

Za tel. brojeve obratite se administratorima.

Hfz. mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta