Odgovori o sihru

Kako se liječiti od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum

Moje pitanje se odnosi na sihire, kako i gdje potraziti pomoc i od koga? Ako sam prepoznao da nesto sve naopako ide i pored sveg truda da sve bude korektno i ispravno, na kraju se sve naopako zavrsi. U gatare i slicne spodobe ne vjerujem, a i procitao sam negdje da je to grijeh i da se s time porice Allah. Nalazim se u Njemackoj i ne znam gdje potraziti pomoc. Moram napomenuti da nisam bas neki vjernik u smislu obavljanja duznosti ali vjerujem u Allaha svemoguceg. Mahsuz selam i unaprijed vam hvala.

Odgovori:

We alejkumu Selam,

Ti si dao i pitanje,a i sam odgovorio na isto. Naime,sama cinjenica i tvoje priznanje da ne obavljas ono sto nam je od strane naseg Stvoritelja propisano,dovoljan je uzrok tvojih tegoba jos na ovome prolaznom svijetu. Rekao je Resul alejhisSelam:“Izmedju covjeka, sirka i kufra (nevjerovanja) je ostavljanje namaza“.

Onog trena kad insan rascisti sa sobom, i krene u praksu da provodi ono sto mu njegov Stvoritelj propisuje, sigurno ce se tegobe na dunjaluku smanjit i znat ces kako i na koji nacin da im se odupres, bez da odlazis nekome ko ce ti uzet svotu novca za „navodno lijecenje“ a sejtan ce opet da se poigrava s tobom, jer smatras da je dovoljno potrazit pomoc putem ucenja Kur’ana.

Savjetujem ti da se pokajes Allahu subhaneh sto prije iskrenom teobom,dok dusa nije doprla do grla i dok jos imas vremena za pokajanje. Nakon toga kroz islamske propise i ibadete,sejtan nece moci da ti naudi,jer je sam sejtan rekao, kako se to navodi u Kur’anu:“Sve cu tvoje robove zavesti, osim onih koji ti iskreno ibadet cine“.

A rekao je Uzviseni Allah: “Onaj ko se Mene bude bojao, Ja cu mu izlaz iz svake situacije naci. I opskrbit cu ga odakle se ne bude ni nadao. Onaj ko se osloni na Allaha, On mu je dovoljan kao oslonac“.(Kur’an) A Allah najbolje zna!

Hvala i tebi na ovako iskreno postavljenom pitanju.

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta