Odgovori

Problemi u snu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam, imam jedan problem koji me muci godinama, pa me zanima sta vi mislite o tome.

Posle sufura, kad legnem, imam nocne more… vidim samo dvije ruke koji dolaze k meni, toliko me jako stezu za vrat, da ne mogu disati, niti se mogu pomjeriti… bez uspjesno pokusavam da se probudim ili pomjerim sve dok to ne prodje, a kad se probudim citava, sam kao slomljena.

To mi se cesto desava i to u periodu poslije sabah namaza, isla sam kod nekih hodza, davali su mi amajlije, ali mi nista to nije pomoglo, pa bih zamolila vas da mi kazete sta treba da radim, inace klanjam, postim, ucim dove prije spavanja, ucim kuran. Puno vas selamim. Hvala.

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Najprije treba da znas da odlazak sihirbazima, kao I uzimanje hamajlija dodatno pojacavaju bolest. Nastoj da pazis na abdest kao I potpunu tjelesnu cistocu. Kad god si u prilici uci kuran, spominji Allaha, daji sadaku, pomazi slabe I nemocne. Ako zivis sama u kuci ili stanu, onda ucenjaci preporucuju da se preselis kod nekoga od famelije ili da dovedes nekoga, s kime bi mogla razmjeniti misljenje, jer kada smo u drustvu teze cemo posezati za cinjenjem grijeha.

Ako imas ruzne snove, Poslanik a.s. nam je preporucio da pljucnemo na lijevu stranu ramena 3 puta I da proucimo EUZU BI KELIMATILLAHI TTAMETI MIN SERRI MA HALEKA.

Druzi se s poboznim I ucevnim ljudima koji se nalaze u tvome okruzenju. Ako do sada nisi za njim spoznala, raspitaj se na kojim lokacijama se okupljaju gdje se odrzavaju predavanja kako bi obnovila svoj iman.

Molim Allaha subhaneh da te stavi u okrilje Njegove milosti, amin!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta