Odgovori

Saobraćajni udes

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es-selamu ‘alejkum!

Moj otac je imao saobracajnu nesrecu u kojoj je poginulo 4 osobe izmedju 14 i 19 godina 🙁 . On je vozac autobusa i bio je sam na putu do depoa da ostavi (prazan) bus, kad je mini bus iz suprotnog smera odjednom presao na njegovu stranu koji je zbog leda izgubio kontrolu i imali su direktni udar.

Moj otac je zadobio manje telesne povrede i bio je u soku, sad je dosta bolje ali i dalje nezna da je iko poginuo iz drugog vozila. Sad vas molim za savjet kako da mi postupamo kao porodica prema njemu kad to sazna jer nam je jasno da sejtan u takvim situacijama najvise deluje sa svojim vesvesama na covjeka koji je tuzan i sokiran.
Molim Allaha dz.s. da vas nagradi za ulozeni trud!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Treba naglasiti na samom startu da vjernikov iman raste sa cinjenjem dobrih dijela,a sa grijesenjem se smanjuje.Ono sto je snaslo vaseg oca i sto snalazi svakog od nas,samo je dio Allahovog kadera koji se sprovodi nad nama.Ono sto nas je snaslo nemoze nas nikako zaobici,a ono sto nas je zaobislo,nikako nas ne moze snaci.

Nastojte da odgodite tu vijest spram vaseg oca sve dok njegovo i tjelesno i psihicko stanje ne bude u stanju da primi takvu tesku vijest.I ako ne umijete vi,onda probajte iz vase okoline dovesti ucena covjeka koji ce vasem ocu uputit rijeci podrske i pojasnit mu da treba da osaburi i da samo Allah zna pravu mudrost zasto se putem tog scenarija tragicno zavrsio nemili dogadjaj.
A Allah najbolje zna!

Na pitanje odgovorio prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta