Humanitarni kutak

Januarsko-februarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana braćo i sestre, januarsku akciju, odnosno prikupljanje pomoci za davetski fond NUM stranice, produzujemo i u mjesecu februaru zbog toga sto nije bio veliki odaziv za nju u proteklom mjesecu. Necete pogresiti ako nesto posaljete i u humanitarni fond NUM stranice (kod uplata za ovaj fond navedite za humanitarni fond NUM stranice) jer uvijek nam stizu novi slucajevi koji trebaju pomoc, ali vas molimo da davetski fond bude prioritet. U proteklom periodu smo…

vam na stranici pokazali jedan broj udruženja i džemata koji se aktivno bave na promicanju pozitivnih vrijednosti i vjerskog odgoja među omladinom u raznim krajevima BiH. U narednom periodu imamo nijet, inšallah, da vam pokažemo još udruženja i džemata. Sva ta udruženja svih ovih godina, nakon Allahove dozvole i pomoći, opstaju jednim dijelom i vašim sebebom jer je NUM stranica manje ili više konstano pomagala mnoga davetska udruženja iz ovog fonda.

Opet napominjemo jednu činjenicu a to je da je blagodat upute bolja i važnija od blagodati zdravlja i opskrbe, jer šta vrijedi onom čovjeku kojem si pomogao da se nahrani, obuće, ugrije ili izlječi, a u isto vrijeme nisi ga pozvao i upoznao sa istinom koja mu može biti, Allahovom voljom, zaštita od džehenemske vatre. Stoga je vrlo važno da uporedo sa našim humanitarnim fondom i radom podržimo i davetski fond i rad za Allahovu vjeru kako bi ljudima dostavili istinu i svjetlo ISLAMA.

To je ono što ova udruženja i rade i to u teškim uslovima, i svaka naša pomoć i sadaka od velikog su značaja, stoga vas pozivamo da se bratski odazovete na ovu akciju, a svoj trud ćete naći na Sudnjem danu inšallah. Allah vas poživio i dao vam svako dobro oba svijeta.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
______________________________________________________

Uplate za ovaj fond možete izvršiti na sljedeće brojeve i načine:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA MJESECA FEBRUARA, INSALLAH.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta