Prilozi posjetitelja

Allah je uslišao dovu da mi sin ozdravi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Odakle da krenem… Kocka, alkohol, prodaja alkohola, blud, sve je to bila svakodnevnica u mom životu do prije dvije godine. Sin mi je bio poprilično zdrav, ali se pojavio nekakav alergijski kašalj koji je trajao pune dvije godine neprestano. Sve moguće kontrole, sve moguće pretrage, dijete zdravo, ali testovi su na kraju pokazali alergiju. Mnoštvo testova, a mi nikako da otkrijemo na šta je dijete alergično, a kašalj dan i noć, nema spavanja, nema nigdje otići na odmor, nema ništa. Ja sam inače vjerovao u Allaha, ali nisam praktikovao namaz, a i mnogi veliki grijesi bili su stalno prisutni, sve dok se Allah nije smilovao meni i jedan po jedan veliki grijeh protiv moje volje “odstranjivao” od mene.

Najprije me oslobodio lokala u kojem sam prodavao alkohol, pa me poslije toga na jedan jako težak način odvikao bluda, zatim kocke, a način na koji sam počeo klanjati je tek priča za sebe. Jednog jutra na vašoj stranici vidio sam sliku na kojoj je bio prikazan čovjek kako dodiruje čelom zemlju, pada Allahu na sedždu i ispod piše: “Šta te sprečava da klanjaš?”

Istog trena sam isprintao na male papiriće dio po dio sabah-namaza, šta se uči na kojem dijelu namaza, slike pokreta u namazu i ustanem sljedećeg jutra na sabah i polahko, gledajući u slike, krenem polahko klanjati. Mislim da je bilo tri jutro kako sam ustao na sabah, i zamolim Stvoritelja da mi olakša ustajanje na sabah-namaz, da mi dijete prestane kašljati, pa da mogu i ja naspavan ustajati na sabah jer sam bezbroj noći bio budan zbog djetetovog kašlja. Nakon tri jutra namaza i iskrene dove, Allah daje prestanak kašlja mom djetetu, a nijedan doktor nije mogao pomoći. Kolika je Allahova milost, u tolikim sam grijesima najgorim bio trideset pet godina, i samo tri jutra namaza i uslišio mi je dovu Onaj Koji dovu uslišava!

Od tada pa evo dvije godine unazad klanjam svih pet vakat namaza, idem na džumu, postim, dajem zekat, sadaku, udaljio sam se od svih grijeha, živim život jednog muslimana i nikad se bolje nisam osjećao. Ustanem na sabah, pa u onoj tišini osluškujem svog sina, diše li diše normalno, nema onog kašlja, nema nikakvih zdravstvenih problema.

Brat N. O.
_______________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta