Humanitarni kutak

Avgustovsko-septembarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana braćo i cijenjene sestre, zbog velikih obaveza oko stranice bili smo onemogućeni da više pažnje i vremena posvetimo avgustovskoj akciji prikupljanja pomoći. Tražimo halala od vas i nadamo se vašem razumijevanju. Akciju ponovo oživljavamo i vodit ćemo je do kraja mjeseca septembra, a u narednih nekoliko dana na stranici ćemo upisati prispjele uplate, inšallah. U ovoj akciji pomoć se prikuplja za sljedeće kategorije:

1. Humanitarno–davetska akcija za kupovinu kombija – Sve humanitarne pa i davetske aktivnosti u kantonu Sarajevo, ali i u istočnoj Bosni (Srebrenici) koje gledate na našoj stranici se sprovode od strane naše braće iz UG SVJETLO iz Sarajeva. Oni su nam ovih dana uputili zahtjev da pokrenemo akciju za kupovinu kombija kako bi i dalje mogli da obavljaju sve te aktivnosti. Do sada su koristili jedan stari kombi od jednog brata koji ga je uvijek nesebično stavljao na raspolaganje bez marke nadoknade, međutim, sada su potrebe postale veće i obzirom da imaju u svome radu niz aktivnosti primarna potreba je kupovina jednog kombija kako bi i dalje mogli da obavljaju iste.

Od nekih aktivnosti koje ova braća rade zajedno u saradnji sa NUM stranicom su : podjela koza, paketa i novca u istočnoj i srednjoj Bosni za povratnike, Islamska edukativna predavanja u BKC-u, Info štand sa podjelom letaka i DVD-a, dok su indirektno uključeni oko mnogih drugih projekata kao što je Čarlama liga za 200 mladića sa vjerskim predavanjima, snimanje vjerskog programa za lokalnu televiziju itd. Ne treba napominjati da je njihov rad volonterski i da niko od njih nema nikakvu novčanu naknadu za ovaj rad, a toliko puta smo gledali sve ove aktivnosti na našoj stranici, a na kraju pogledajte kratko obračanje uvaženog profesora Elvedina Pezića koji govori o ovome udruženju i njihovim potrebama za kombijem:

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “za kupovinu kombija”
_______________________________________________

2. Akcija za davetski fond NUM stranice

Obzirom da nekako uvijek manje dođe novca za ovaj fond, a njegova bitnost je ništa manja u odnosu na humanitarni fond, pa nekad možda i važnija od humanitarnog jer kao što smo nebrojeno puta rekli da je mnogo bitnije ljude podučiti islamu pa da inshallah umru sa imanom, nego ih nahraniti i pustiti da umru na zabludi. Stoga vas pozivamo da pomognemo rad i ovog fonda, tim prije jer se i sama ova stranica održava iz tog fonda (kroz simbolične plate saradnicima i profesorima koji aktivno učestvuju u radu, plačanje hostinga za web itd.)

Sa dovom Allahu da nagradi sve dobročinitelje i da nas sve zajedno učvrsti na putu istine i sastavi u džennetskim bašćama sa Njegovim miljenikom, sallallahu alejhi ve sellem,apelujemo na sve one koji to mogu da izdvoje dio svojih imetaka i pomognu Islam, islreno u ime Allaha, a to će zasigurno naći kod Gospodara Dunjaluka i Ahireta na Danu kad im najviše bude trebalo…a blago li se onima koji to shvate, pa ulože u ovu najunosniju trgovinu, trgovinu sa Allahom Uzvišenim.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
____________________________________________

Nacin uplata:

BANKA

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

PUTEM PISAMA

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

WESTERN UNION

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com

OVA AKCIJA TRAJE KRAJA SEPTEMBRA, INSALLAH
………………………………………….

Nećete zaslužiti nagradu sve dok ne udjelite dio od onoga što vam je najdraže; a bilo šta vi udijelili, Allah će, sigurno, za to znati.” (Ali Imran, 92)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta