Prilozi posjetitelja

Bivša kršćanka: Allah mi je uzeo nešto bezvrijedno, a podario mi je dragocjeni islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

U mom srcu bila je beskrajna praznina i to me jako plašilo. Inače nisam depresivna, ali cijelo moje biće obuzelo je jezivo sivilo i samoća. Neko mi je rekao da imam urok i da je muslimanska metoda najdjelotvornija protiv toga. Otišla sam jednom hodži i dobila vodu s nekim porukama, a kasnije i med. Moje stanje bilo je i dalje užasno. Jedino me u svemu tome zanimala ta poruka koja je plivala u boci. Nikad nisam saznala što je to pisalo, ali sam pretpostavljala da je to neka islamska molitva

Bila sam u braku ali slijepo sam se zaljubila u jednog čovjeka koji je već imao djevojku. On mi je davao znakove da ima neke ljubavi među nama, pa sam ja samo sanjala o njemu. Nikad ništa nije bilo između nas jer je on, eto, imao djevojku, ali očito mu je odgovaralo da ja, možda i više od drugih žena, ludujem za njim. Ja sam se pored njega osjećala kao da sam u raju. Ponekad smo išli na kafu i povremeno sam išla kod njega na tretmane. On se bavio masažama i bioenergijom, i ja sam bila oduševljena njime. Imao je neke “moći” i jako dobro mu je uspjelo zavođenje do te mjere da bih osjetila ogromno uzbuđenje kad bi me samo pogledao. Bila sam uvjerena da je on moja prava ljubav.

Moj brak se raspadao, ali i nije mi bilo žao jer nikad s mužem nisam osjetila takvo što. Kada me taj čovjek jednog dana surovo odbio, nakon što sam četiri godine pokušavala biti s njim, moj se život raspao. Ništa mi više u životu nije imalo smisla, ništa me nije moglo usrećiti. U mom srcu bila je beskrajna praznina i to me jako plašilo. Inače nisam depresivna, ali cijelo moje biće obuzelo je jezivo sivilo i samoća. Neko mi je rekao da imam urok i da je muslimanska metoda najdjelotvornija protiv toga. Otišla sam jednom hodži i dobila vodu s nekim porukama, a kasnije i med. Moje stanje bilo je i dalje užasno. Jedino me u svemu tome zanimala ta poruka koja je plivala u boci. Nikad nisam saznala što je to pisalo, ali sam pretpostavljala da je to neka islamska molitva.

Prvi put u životu otišla sam do džamije gdje su rekli da bježim od tih hodža i da uzmem neke knjige ako me zanima islam. Tada me još nije zanimao baš islam nego samo da nađem koja je to molitva. Umjesto odgovora, dobila sam knjige da sama tražim. Tražeći tako, naišla sam na more znanja koje me sa svakom rečenicom preodgajalo. Bila sam šokirana da sam ja nakon trideset osam godina naišla na takvo nešto, na životne odgovore, a pročitala sam do sada brdo knjiga. Jedne večeri samo sam spustila glavu na pod misleći da je to sedžda. Dugo sam ostala i samo osjećala.

Svaki dan sam nekoliko puta tako bila na sedždi. I usvajala islamsko znanje… Odlučila sam primiti islam u tajnosti. Naučila sam osnovne dove i sure za obavljanje namaza. Još uvijek sam osjećala bol u srcu zbog neuzvraćene ljubavi iako mi je bilo drago da mi je brak uništen. Nisam znala kako da se riješim te boli, ali primijetila sam da se praznina u mom srcu počela puniti i da ponovo vidim smisao i ljepotu života.

Ubrzo je nastupio ramazan. Imala sam vrlo težak početak jer sam postila i brinula o troje djece. U jednom trenutku primijetila sam kako sam u trenutku najjače krize, negdje oko tri sata poslije podne, dok sam po vrućini bila s djecom vani i tako postila, govorila sebi: “Neću odustati jer imam jak karakter.” To mi je pokazalo jednu skrivenu snagu. Nakon prvog ramazana, iščezla je i moja bol zbog neuzvraćene ljubavi, a javila se ljubav prema Allahu. Dvije godine poslije toga, stupila sam u islamski brak, a naše upoznavanje bilo je bez flerta, po pravilima, Allah najbolje zna. Ne mogu vam opisati koliko sam zahvalna Allahu za islam: uzeo mi je nešto bezvrijedno, a dao mi je dragocjeni islam.

Sestra M. P.

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta