Problem i devijacije u društvu

”Braća zavodnici” – jadi i patnje vječitih pubertetlija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Situacija postaje krajnje kompleksna, o ovome se mora pričati i pisati, kako bismo bili svesni kakve sve deformisane pojave postoje u društvu. Nije sve onako kako nam se učini na prvi pogled, i znate, sestre, izgled zna da prevari. U krugu vernika pojavila se jedna zanimljiva grupacija, mislim, kao takva egzistira ona duže vreme, ali je sada baš uzela maha. Naime, radi se o takozvanim “braći zavodnicima”.

Postoje dve osnovne podgrupe ove grupe braće, a to su:

1. neoženjeni

2. oženjeni zavodnici

Prva kategorija braće traži “hajirli hanumu”, ne birajući način ni sredstva pretrage. Uglavnom traže na društvenim mrežama, tako što dodaju u prijatelje skoro svaku sestru, bila pokrivena maramom ili kapom, a neretko i otkrivenu, u svakom smislu te reči. Dopisuju se sa više sestara u isto vreme, a opšte poznat slučaj u našem gradu da se neki za vreme hadždža iz Mekke javljao devojkama. Mislim, treba ga razumet’, mubarek mesec, mubarek zemlja, možda tad dopisavanje da bolje rezultate. No comment.

Pa, Allahu ekber, zar dosad nismo shvatili da Allah motri na nas 24h dnevno, i da zna odlično šta radimo u tajnosti?! A subhanallah, još kad je gradić manji, sve se sazna brzinom munje. Nažalost. A i da ne sazna narod, zna Onaj iznad sedam nebesa. Braća šalju takve poruke sestrama da bi se od njih i džahil, koji se pridržava osnovnih moralnih načela, zastideo. I ne razumem kako ih u najmanju ruku nije stid brade. Bolno!

Verujte da se većina više i ne krije iza plašta “da’ve”, a nekada im je to bio izgovor. Znate ono, ne dopisuju se, samo upozore sestru da to i to nije hidžab, ili da upozore da je toliko i toliko učenjaka reklo da je nikab vadžib. Pa mi prolete kroz glavu komentari sestara: “Javio mi se jedna brat, mašallah kako je čvrst, pričao mi o nikabu (džihadu, itd).” Haha, pa on ti bukvalno nacrtao koliko je slab!

A oženjeni…

Oni traže sad “hairli manekenku”. Šta će mu više žena koja je vernica, koja mu rađa i čuva decu, koja čisti kuću, koja je uvek tu za njega, kad postoje mlađe, nasmejanije, s lepšim ahlakom, a ne ova njegova što mu stalno gunđa što spava (bez navodnika, jer bukvalno spava) na facebook-u. Najžešće od svega je što traženje druge supruge potkrepljuju argumentima da je sunnet, a traže je na haram način i stupaju u haram kontakte.

Prišla sam celoj situaciji blago, da tekst ne bi izgledao grubo, ali verujte, sve je ovo zauzelo prevelike razmere, i nije mi bio cilj da kritikujem, već želja da tekst dopre do onih koji će se pronaći, da uvide kako je sve to jeftino i jadno. Znajte da padate elementarne ispite iz Islama. Uljepšajmo se vjerom, okitimo se znanjem, spoznajmo vrednosti propisa da bismo ih s lakoćom praktikovali. Pa da ni za šta drugo ne znamo, osim za ajet: “Sluh, i vid, i razum, za sve će se, zaista, odgovarati”, dosta bi nam bilo,

Ne zaboravimo: “Hoćete, Gospodara mi moga, sigurno ćete biti oživljeni, pa o onome što ste radili, doista, biti obavješteni.”

Z. K. – minber.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta