Problem i devijacije u društvu

Ljepota je prolazna (Foto)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ispod teksta pogledajte slike nekoliko poznatih osoba na kojima su prikazane kao mlade osobe i sad u poznijim godinama

Uzvišeni Allah nekome podari imetak, nekome ugled, a nekome fizičku ljepotu, a nekome sve to. Većina ljudi druge procjenjuje na osnovu ova tri parametra, što je posebno izraženo kod omladine. Međutim, najteže je kada imetak, ugled i ljepota čovjeka toliku zavedu i odvedu na put nepokornosti Stvoritelju, Onome koji mu je podario sve te blagodati. Danas su jednom blagodati – ljepotom posebno iskušani mladići i djevojke koji zaboravljaju da blagodat ljepote kratko traje i da će doći trenutak kada će čovjek biti pitan za sve blagodati koje mu je Uzvišeni podario. Tako možemo vidjeti po mnogim bh. gradovima i mjestima, te na društvenim mrežama, kako muslimanke na sve moguće načine pokazuju svoju ljepotu oblačeći izazovnu odjeću i pokazujući svoje tijelo iz želje da im se drugi dive, a da time možda nisu ni svjesne da time rade ono što im je Uzvišeni zabranio.

Također, ovi mladići i djevojke svojom ljepotom žele zavoditi druge da bi ostvarili neke svoje koristi, a zaboravljaju da je bilo mnoštvo onih koji su ranije postupali na isti način a sada leže u svojim grobovima i od svoje ljepote nemaju ništa. Čovjek ne samo da sa svojom smrću gubi svoju ljepotu, truhljenjem tijela, već za svog života može vidjeti kako se ta ljepota gubi protokom vremena, pa, bez želje da nekog uvrijedimo, djevojke i žene u kasnim tridesetim i ulaskom u četrdesete godina života mogu vidjeti na svom tijelu promjene i znakove da se ta ljepota počinje gubiti i blijediti, a da ne govorimo kada se pređe pedeset godina starosti.

Pa zar je taj kratki vremenski period od nekih dvadesetak godina (od neke šesnaeste-sedamnaeste godine mladosti pa do trideset pete godine) vrijedan da se taj dio života provede u nepokornosti Plemenitom Allahu, znajući da će ta ljepota proći, a da će grijesi iz tog dijela života ostati zapisani u čovjekovoj knjizi u kojoj se pišu njegova djela i koju će dobiti na Sudnjem danu kada bude stao pred Uzvišenog i kada bude pitan za svoj život na ovom svijetu?

Pogledajmo promjene u fizičkom izgledu ovih poznatih ličnosti:

PREDIVAN VIDEO:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta