Tekstovi

Budi poput zemzem-vode!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ne krivi me jer neću da mi dijete jednom godišnje piše pismo Djeda Mrazu! Ja želim da moje dijete piše pismo svaki dan i svaku noć Onome koji ostvaruje sve snove i obećanja. Ne želim da moje dijete jednom godišnje pokloni nešto svojoj supruzi, želim da islam odgoji moga sina da se pažnja ženi pruža svaki dan, od pranja sudova do mijenjanja guma na autu. Ne pravi od mene “glupog vehabiju” kad je sve što želim naučiti svoje dijete – znaj svoj identitet! Ne mijenjaj ga u skladu sa trendom koji će ti sutra toliko isprati mozak da ćeš pasti u depresiju i izgubiti se u svemu. A kako da se i ne izgubiš kad nema najmračnije od mračnijeg. Sve je iste boje. I onda se desi ona iskra koja ti pronađe izlaz. Vjera. Tvoj identitet je musliman.

Ne dozvolite, vi mlade majke, da vas pojedinci iz porodice i okoline promijene i navedu na nevjerničke radnje samo zato što sva djeca tako rade. Vi odgajate pupoljak promjene. Zar ne dade Allah primjer u zemzem-vodi? Zar smo slijepi pored očiju? Tako mala količina zemzem-vode promijeni sastav vode u ogromnim količinama. Zar takav musliman ne bi trebao da bude? Toliko primjera ima gdje se neko u porodici vratio vjeri, a za njima su polahko svi ostali počeli da se vraćaju Allahu… Zar to nije još jedan primjer zašto da sebe i svoje dijete sačuvaš od nevjerničkih praznika, obilježja? Promijeni svoj sastav, promijenit ćeš i sastav ostalih oko sebe! Rođen čist, čist se vrati Gospodaru! Inšallah.

Dalila H.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta