Odgovori

Da li sam griješna ako razmišljam od odlasku iz kuće u kojoj živimo s muževim roditeljima?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Imamo stan koji je prazan a živimo s muževim roditeljima. Njegovi roditelji ne žele da mi idemo od njih, a meni je mnogo teško živjeti s njima. Jesam li griješna ako razmišljam o odlasku od kuće i razvodu braka?

ODGOVOR: Više puta smo govorili da je od prava žene prilikom udaje da traži od muža (uvjetuje) da žive/stanuju u zasebnom stanu, tj da taj stan ili kuća ne bude pod istim krovom gdje žive muževi roditelji ili neka druga rodbina. Žena, po islamu, ima potpuno pravo da živi u zasebnom stanu.

U ovakvim situacijama ako je žena zadovoljna sa svojim mužem, on joj pokazuje razumijevanje, vjernik je, mi preporučujemo malo strpljenja, da pokušate polahko dobiti njihovo odobrenje. Ako bi baš došlo do toga da se ne može više izdržati, žena se može pozvati i reći da želi da živi u zasebnom stanu, a muž može svaki dan da ode do svojih roditelja i da im čini dobročinstvo (njegov odnos i dobročinstvo prema roditeljima ne smije da se mijenja bez obzira živio s njima ili ne), ali pravo supruge da živi u zasebnom stanu i dalje ostaje.

Mr Elvedin Pezić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta