Humanitarni kutak

Decembarska/januarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i postovane sestre, podsjecamo vas da ova akcija traje jos samo nekoliko dana (do 31. januara – dosadasnje upisane uplate mozete vidjeti OVDJE ). Evo januarskih slucajeva:

1. Porodica Pajalic iz Bosanske Krupe

PAJALIĆ SAFET, OTAC JE DVOJE DJECE, SARE 10 GOD. I HARUNA 7.GOD. I SA SUPRUGOM MUHAREMOM ŽIVE U SELU CRNKIĆI-JEZERSKI GRAD (BOSANSKA KRUPA) INVALID JE 80 POSTO, IMA NEREDOVNA PRIMANJA NA INVALIDITET 150 KM. ŽIVE BEZ STRUJE I VODE VEĆ DVIJE GODINE. UZ POMOĆ PRIJATELJA I RODBINE USPIO JE OBEZBJEDITI PORODICI KROV NAD GLAVOM. NISU U FINANSIJSKOJ MOGUĆNOSTI DA UPLATE PRIKLJUČENJE TAKO DA DJECA ŽIVE U 21.VIJEKU I DALJE U MRAKU. ZA PRIKLJUČENJE STRUJE POTREBNO JE 2000 KM, A ZA VODU 1500 KM. POZIVAMO SVE LJUDE DOBRE VOLJE DA SE ODAZOVU I U SKLADU S LIČNIM MOGUĆNOSTIMA POMOGNU OVOJ ČETVEROČLANOJ PORODICI DA (pro)GLEDAJU.

Ovaj slucaj nam je poslao Jasmin Djanan, prof.

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za porodicu Pajalic”

UPUTSTVO ZA UPLATE CETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
*************************************************************

2. Fond NUM stranice

Ovaj mjesc necemo navoditi vise slucajeva, osim gornjeg, iz razloga sto smo uvidjeli da je ogroman hajr u tome sto smo prikupljali pomoc u fond NUM stranice iz kojeg smo onda uplacivali manje sume siromasnim i bolesnim muslimanima sirom BiH. Ovaj nacin se pokazao jako uspjesnim, sto su nam potvrdili i nasi saradnici iz Bosne, posto se na ovaj nacin uspije pomoci znatno vecem broju potrebnih.

Najveci dio od ove pomoci se salje braci u Sarajevo (bratu Tariku Agicu i jednom daiji) sa kojima smo se napravili dogovor da oni provjeravaju mnogobrojne slucajeve koji nam dolaze (njima je to mnogo lakse raditi posto znaju mnogo brace sirom BiH) i onda za koje se ustvrdi da su zaista potrebni pomoci njima daju odgovarajucu sumu novca (sume budu izmedju 100-500 KM, zavisno od slucaja i potrebe – jedan dio pomoci iz ovih sredstava saljemo i mi direktno iz Svedske potrebnim u BiH). Takodjer se od ovog novca udjeljuje i drugim slucajevima posto su ova dva brata vec ukljucena u humanitarni rad u BiH, a brat daija putuje mnogo po BiH i drzi predavanja tako da zna za mnogo brace i sestara po dzematima koji su u velikoj potrebi za novcanom pomoci.

Stoga vas pozivamo da se odazovete i uplatite sredstva za fond NUM stranice, jer vjerujte, mozda ce vasa uplata bas u ovaj fond imati najvise hajra, posto i najmanje uplate za fond idu direktno onima koji su na rubu egzistencije, onima kojima pomoc od 100 KM znaci da ce imati hrane za sebe i svoju familiju nekoliko dana. Znaci da ponovimo, ova pomoc ide bas onima koji su totalno ugrozeni (braca nam javljaju da su udjeljivali iz ovog fonda ljudima koji nisu imali sta da jedu), tako da je uplata, od recimo 10 eura, jako velika i znacajna za ovaj fond.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”
***************************************************

3. Uplate za dawu

Kao i obicno i za ovaj mjesec prikupljamo pomoc za dawu, uz pojasnjenje draga braco i cjenjene sestre, da je za ovu godinu sve sto je bilo potrebno za placanje servera i drugih stvari vezane za stranicu, da je sve to financirano iz sredstava koje ste nam vi uplacivali. Allaha Uzvisenog molimo da vas obilato nagradi zbog toga, te ako je bilo kakve korisit od ove stranice u toku ove godine, molimo Ga da to upise u knjigu dobrih djela svima onima koji su pomogli u njenom radu.

Nas nekoliko je ovu stranicu ekonomski finaciralo 5-6 godina iz svojih dzepova, medjutim prosle godine smo dosli do tacke kada smo ocjenili da to vise nismo u mogucnosti podnjeti sami (sve smo se do tada ustezali da ne iznosimo na stranicu da smo u potrebi za ekonomskom pomoci iz razloga da nam ne bi ko sta prigovorio), ali hvala Allahu, svt, od kada smo krajem prosle godine izasli u javnost da nam je potrebna ova vrsta pomoci, mi se vise nismo brinuli ni jedan jedini mjesec ove godine za ove stvari, nego smo energiju mogli okrenuti na dawetski i drugi rad preko stranice. Takodjer treba naspomenuti da je bilo toliko uplata da smo mnogo sredstava mogli izvojiti za mnoborojne dawestske projekte u BiH.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “Za dawu”
************************************************************************

Uplate za ove slucajeve (uz obavezno navodjenje za koga se salje) mozete izvrsiti na sljedece brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo: NDEASESS IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplacivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) moze poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije mozete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se posalje na ovaj nacin slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj nacin onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vase ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koji ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podici.
—————————————————————

“…i imetak na Allahovom putu žrtvujte i sami sebe u propast nedovodite, i dobro činite, Allah zaista voli one koji dobra djela čine.” (El-Bekare: 195)

“Svaki će čovjek biti u hladu svoje sadake na Sudnjem danu, sve dok se ljudima ne presudi.”(hadis)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta