Humanitarni kutak

Potresan februarski slučaj

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i cjenjene sestre, za mjesec decembar/januar je bilo 186 uplata (te uplate mozete vidjeti OVDJE) i prikupljeno je nesto preko 8 hiljada eura, elhamdulillah. Za mjesec februar smo odabrali samo jedan slucaj (plus i za dawu), mada iz pocetka su bili planirani drugi slucajevi za prikupljanje, ali kada nam je jedan brat poslao ovaj slucaj, jednostavno nismo mogli preci preko njega. Pogledajte o cemu se radi:

1. Mali Dzejlan iz Sjenice

Ovaj mali djecak ima velikih problema sa bubrezima, kojima jako brzo opada funkcija rada (sada trenutno rade samo 20 posto) i ako se ubrzo ne izvrsi transplatacija bubrega, postoji veliki rizik da ce mu bubrezi skroz otkazati. Da stvar budu jos zalosnija, Dzejlanovi roditelji su vec ranije, od ove iste bolesti, izgubili 2,5 godisnju djevojcicu. SubhanAllah!

Pogledajte ovu tuznu pricu:

Braco i sestre, dobili smo informaciju da je za malog Dzejlana prikupljeno oko pola potrebnnih novcanih sredstava, a poznato nam je takodjer da se na vise mjesta trenutno vodi akcija prikupljanja pomoci za djecaka, pa potrudimo se i mi da budemo od onih koji ce pomoci da se prikupi dovoljno sredstava kako bi se spasio zivot ovog malisana.

Imajmo na umu da je Uzviseni Allah rekao u Kur’anu: “…ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao” (El-Maide 32).

Kod uplata za ovaj slucaj obavezno navesti “za malog Dzejlana”

UPUTSTVO ZA UPLATE CETE NACI PRI DNU OVOG TEKSTA
*************************************************

2. Uplate za dawu

U proslom mjesecu je bilo mnogo uplata za dawu – uplaceno je oko 1.700 – 1.800 eura (Allah vas obilato nagradio i povecao vam nafaku na odazivu na nas apel koji smo naknadno pisali), tako da ce mo od ovog novca moci pomoci 6-7 dawetskih dzemata u BiH, a takodjer ce biti dovoljno i za potrebe NUM stranice.

Pozivamo vas ponovo da ne zaboravite ovu kategoriju i ovaj mjesec, posebno sa naglaskom da nam jedan brat radi novu stranicu (o tome ce biti vise informacija naknadno, inshaAllah), pa ce nam za to biti potrebno ekstra sredstava.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “Za dawu”
**********************************************

Uplate za ove slucajeve (uz obavezno navodjenje za koga se salje) mozete izvrsiti na sljedece brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo: NDEASESS IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplacivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) moze poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije mozete slati i preko Western Uniona ili Moneygram-a , a novac koji se posalje na ovaj nacin slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj nacin onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vase ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koji ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podici.

OVA AKCIJA TRAJE DO 7. MARTA, INSHAALLAH
———————————————–

Za sve, koji se odazovu na ove akcije, molimo Gospodara svih svjetova da im to nadoknadi i mnogostruko uveca na dunjaluku, a da ih nagradi najljepsom nagradom na Sudnjem danu, amin!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta