Prilozi posjetitelja

Događaj iz Mostara

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Danas hodajući do kuće roditelja zaustavi nas, mene i hanumu jedna mlada plava djevojka, na licu joj tragovi nekog stresa. Pošto mi je izgledala kao i sve ostale djevojke u Mostaru po nošnji, pomislio sam da nije prekinula sa momkom ili slični problemi mladih ljudi sa naših krajeva. Međutim ono što mi je rekla me donekle iznenadilo, iako to nisam očekivao na jednoj od obrazovnih ustanova u Mostaru. Dotična djevojka pohađa nastavu na jednoj od ustanova na zapadnom hrvatskom djelu Mostara. O čemu se radilo? Ona je zakasnila na čas a njen profesor psihologije joj iz čista mira se obrati uvredama na račun Islama i muslimana, i to: kako Islam dozvoljava ubistvo djevojčice od 15 godina, pitanje višeženstva, i slično tome.

Na njen odgovor na provokacije on joj je konstantovao da je psihički bolesna. Haj sve i to sam čuo prije, ali ni to me nije toliko iznenadilo. Ono što me zaista iznenadilo i dirnulo je stepen njene odbrane Islama, iako sama o njemu kao sto reče nema nekog velikog znanja, iako je jedina muslimanka u tom razredu, a svi ostali koji su hrvati naravno su stali na stranu profesora. Suze u njenim očima dok je meni i mojoj hanumu pričala ovaj događaj su bile odraz ljubavi prema Islamu, i frustraciji zbog nemoći da odbrani svoju vjeru. Tražila je od mene što više materijala da joj hanuma i ja pošaljemo da se obračuna sa ovakvim islamofobima. Ovaj događaj današnji mi je samo pokazao koliko dobar dio našeg naroda, pogotovo mlađe generacije žude za Islamom, samo im treba mali podsticaj. Molim Allaha da joj kroz ovaj događaj On otvori vrata ljepote Islama. Amin.

Brat S. P.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta