Pokajnici

Od kockara do teravih-imama (Priče naših posjetitelja)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Odrastao sam u muslimanskoj porodici. Sestra je svršenik medrese, dok sam ja odrastao daleko od vjernika praktičara. Bio sam opsjednut kockanjem – kladionicom, iako sam uz ramazan postio, nisam mogao biti bez igranja u kladionici. Tokom jednog dijela srednjoškolskog obrazovanja bio sam na stazama kockara. Jednog dana, uvidjevši svoju ovisnost, rekao sam sebi da više neću odlaziti kladionicu, zašto mi to treba i zašto da se zbog toga nekada i nerviram. Tako se i desilo u srednjoj školi: od tog dana, prestao sam se kladiti i posvetio izučavanju i praktikovanju vjere islama.

Gledao sam predavanja na YouTube kanalu od poznatih daija sa balkanskih prostora, da bi nakon nekog vremena naučio i sufaru, te nakon završetka srednje škole išao na vjerska predavanja. Ovdje trebam napomenuti da je sestra dovila Allahu, azze ve dželle, da me uputi na Pravi put, što je bilo ključno u svemu tome, a Allah zna najbolje.  Danas, hvala Allahu, dželle šanuhu, svakim danom saznajem i učim o Allahovoj vjeri. Tokom ovogodišnjeg ramazana imao sam priliku biti predvodnik džemata kao teravih-imam, te mjesto i za sljedeći ramazan, ako Bog da, a i ostavio dobar trag i utiske kod drugih insana.  Od ove godine student sam na IPF-u u Zenici, na Odsjeku za islamsku vjeronauku. Hvala Allahu, azze ve dželle, na uputi.

Brat

Ovaj tekst je stigao u nagradni natječaj “Moj povratak Islamu” (Pošalji svoju priču i osvoji 50 eura) u kojem možete i vi učestvovati – više o tome na ovom linku: https://www.n-um.com/nagradni-natjecaj-moj-povratak-islamu-posalji-svoju-pricu-i-osvoji-50-eura/

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta