Prilozi posjetitelja

Od heavy metala do islama (Priče naših posjetitelja)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Moj put počinje u srednjoj školi kada sam počeo da se upoznajem sa muzikom zvanom heavy metal. S obzirom na to da se kroz ovaj žanr muzike prožimaju vjerske teme, još od tada sam bio razvučen između sila dobra i sila tame. Počeo sam i da sviram, a uskoro sam upisao i fakultet. Preselio sam se u Sarajevo, glavni grad naše države, grad koji je nudio sve poroke svojim blještavilom i svojom famom jednom djetetu iz provincije. Uskoro su krenule i prve svirke, turneje i našao sam se u svom tom zlu koje dunjaluk može da ponudi jednom neiskusnom biću.

Da, upao sam u neobrano grožđe. Sa mnogim porocima i društvom, koje je na svijet gledalo nevjerničkim očima, i sām sam počeo da naginjem prema kufru i širku. Naprosto, takav svijet, bez kompromisa te uzme sebi i baci te svom svojom silinom od beton. U svijetu heavy metala postoji mnogo vjerskog i historijskog znanja, ali s obzirom na oholost i grijehe onih koji slijede taj pravac dalaleta, srce ne može da se pokori i učini sedždu Gospodaru svih svjetova, iako svako od nas zna u manjoj ili većoj mjeri šta je Istina.

Ustrajavao sam u nevjerstvu godinama, da bi mi se nakon deceniju otvorila sva vrata dunjaluka. Postajao sam popularan, a svirke i uspjesi nizali su se jedan za drugim. Počeo sam da se zatičem kako se provodim na mjestima na kojima bi mnogi drugi maštali da budu, ali.. Uvijek je u meni ostala ona ista borba dobra i zla s početka. Sa svom tom slavom dolazi i depresija, kao i usamljenost, za koju samo znaju oni koji su se našli u svom tom moru lažnih prijatelja zarad interesa i strasti. Život prepun iluzija i laži, još jedna šejtanova zamka. Kao što Uzvišeni Allah kaže u Kur’anu u 6. ajetu sure Lukman, to je ništa drugo do kupovanje priča za razonodu da bi se odvraćalo od Allahovog puta. Da, i sām sam bio takav.

Uskoro sav taj život uzima i svoj danak, te sam doživio duševni sunovrat dnom, a zatim… Na vrhuncu popularnosti, kada sam više ličio na hajvana nego na insana, nešto me uzima sebi i popravlja moje stanje. Elhamdulillah! Da, to je bio moj Gospodar, Allah, koji me nikad nije ni napustio ni omrznuo. Počinju da mi dešavaju čudne stvari. Ja, koji sam do tada bio najveći nevjernik, najednom počinjem da izgovaram “inšallah, mašallah”. Zanimljivo, zar ne ?

Uskoro počinjem i da sanjam mnoge poslanike, alejhimus-selam, a njihove poruke u snu i pozivanja na istinu ostavili su dubok trag u mom karakteru. U mome srcu javlja se ljubav prema islamu, a otuđenost od zla i svega onoga što sam radio tokom godina i godina postajala je sve veća. Nedugo potom uzimam stari Ilmihal koji se po potrebi uvijek tuda negdje krio i učim nekoliko sura, što je i mene samog iznenadilo.

Bio je akšam. Odlučio sam da u ime Allaha po prvi put pobijedim svoju oholost i da padnem na sedždu Gospodaru svih svjetova. Čuo sam ezan, a zatim je došao i taj čudesni momenat koji sam čekao godinama. To sam i učinio. Odmah sam briznuo u plač i shvatio da je to bilo ono za čim sam oduvijek žudio i tragao. Allah je milostiv i prašta grijehe. Osjetio sam olakšanje zaintrigiran predivnim osjećajem sedžde jer nikad prije nisam Allahu robovao i osjetio tu ljepotu, mašallah.

Sjedeći tako pod predivnim dojmom namaza, začuo se i ezan za jacija-namaz. Odlučio sad da klanjam i jacija-namaz.. Hvala Allahu, od tada nikada nisam prestao da klanjam. Da, Allahova milost, uputa. Prošle su dvije godine, a stari metalac izgubljen u porocima i nevjerstvu još uvijek i dan-danas klanja robujući Allahu, jedinom istinskom Bogu.

Trenutno radim na sebi i popravljam stare greške. Također učim vjeru i slijedim sunnet našeg uzora Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, koliko sam u mogućnosti, s nadom da će mi Allah poslati isto tako hanumu mu’minku pa da s njom podijelim ovaj džennet koji nosim u prsima.

Tekst poslao brat H. S.

Ovaj tekst je stigao u nagradni natječaj “Moj povratak Islamu” (Pošalji svoju priču i osvoji 50 eura) u kojem možete i vi učestvovati – više o tome na ovom linku: https://www.n-um.com/nagradni-natjecaj-moj-povratak-islamu-posalji-svoju-pricu-i-osvoji-50-eura/

 

 

 

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, možete je prijaviti tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter.

NA VRH

Prijava gramaticke greke

Slijedeci tekst ce biti poslat administratorima stranice: