Pokajnici

Trošio sam silne pare na blud i alkohol

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prošao sam sve u životu, a usto sam jako mlad. Imam dvadeset tri godine, a prošao sam sve: od razvrata, nemorala, bluda, alkohola, kocke, diskoteka i svega što se može zamisliti, osim teških narkotika…

Živim u finansijski dobrostojećoj porodici, u kojoj se vjera prakticira, ali ne baš mnogo. Nana i djed su obavili hadž, dok roditelji, onako, manje-više, prakticiraju vjeru: majka s vremena na vrijeme, a otac klanja samo bajram i džume. Imam brata i sestru i najstarije sam dijete u porodici. Uvijek me vjera jako zanimala te sam istraživao i učio sve više i više. Hvala Allahu, mnogo prakticiram sve ono što se tiče vjere, ali uvijek može bolje. Griješilo se, griješi se i svi mi imamo i loše navike, i neke priče iz prošlosti kojih nas je stid. Trenutno sam u fazi izlječenja od sihra, liječim se već dva mjeseca kod jednog dobrog karije, Allah ga obilno nagradio.

Prošao sam sve u životu, a usto sam jako mlad. Imam dvadeset tri godine, a prošao sam sve: od razvrata, nemorala, bluda, alkohola, kocke, diskoteka i svega što se može zamisliti, osim teških narkotika. Poslije svega, danas mi ništa osim Allahovog zadovoljstva i zdravlja nije bitno na ovom dunjaluku ili da kažemo jeste, ali manje bitno. Dunjaluk je prolazan! Od jakog rata sa džinima koji sam vodio i vodim, jakih unutrašnjih razdiranja, opet sam svjestan da je Allah moj Gospodar, da možda nisam dobar, ali nadam se oprostu, jer je On Er-Rahman i Er-Rahim. Znao sam za noć potrošiti na blud i po hiljadu-dvije eura, znao sam platiti čašu viskija hiljadu eura. Sve to bude i prođe, svi smo mi pokajnici i neki dođu tobe, oni koje Allah uputi, a neki nikad neće.

Molite se iskreno Allahu za sve, jer On je jedino vrijedan hvale i divljenja. Ne pridajite pažnju običajima, tradiciji nauštrb vjere, klonite se alkohola, iskrivljenih vjerovanja, odlazaka sihirbazima i sihirbazicama, crvenih konaca, ugljenih mrlja na čelu vaše djece, hamajlija i svega toga. Iz iskustva vam govorim da ne znate kako je kad vas džini napadaju, kad lebdite iznad kreveta, kad ne možete spavati svaku drugu noć, kad sanjate kako učite ezan ili klanjate dok vam džin govori kako će vas ubiti zbog toga. Molim vas da se čuvate i pazite, vratite se Allahu dok nije kasno, jer bolje je biti Allahov rob nego Allahov neprijatelj!

Tekst poslao brat S. M.

Ovaj tekst je stigao u nagradni natječaj “Moj povratak Islamu” (Pošalji svoju priču i osvoji 50 eura) u kojem možete i vi učestvovati – više o tome na ovom linku: https://www.n-um.com/nagradni-natjecaj-moj-povratak-islamu-posalji-svoju-pricu-i-osvoji-50-eura/

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta