Poučne priče i tekstovi

Dvije jako poučne priče

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

1. Djevojci se javio mladić i nakon što je vidjela sliku, nije baš bio njen tip. Nije joj se svidio. Ali je čula da je jako lijepog ponašanja i da je dobar vjernik, pa odluči da mu pruži šansu za upoznavanje. I kaže kad su se sreli uživo i kad ga je prvi put vidjela da u tom trenutku nijedan muškarac na svijetu nije bio ljepši od njega. Allah ga je učinio u njenim očima najljepšim i najboljim, jer je dala prednost bitnom nad nebitnim, vječnom nad prolaznim, vjeri nad ljepotom.

2. Mladić se javio djevojci jer ga je oduševila njena ljepota. Svidjela mu se čim ju je sreo. Bila je pokrivena, pa je mislio da je i dobra vjernica i da je dobio sve u paketu. Ali je vremenom uvidio da je ružnog ahlaka, da slabo poštuje vjerske propise i da ima dug i pogan jezik. Kad je to spoznao, bilo je isuviše kasno, već su bili ušli u brak.

Neka vam brak bude cilj, a ne sredstvo. Još jedan dokaz da je ahlak najljepši i da je iznad svih drugih parametara. Ljepota bude i prođe, ali lijep ahlak uvijek ostaje. Ružan ahlak isto tako, nažalost.

Minela M.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta